ΣΚΑΪ: Καθαρίσαμε και την Παρασκευή τον Κηφισό

Συγκεκριμένο σχέδιο δράσης για την προστασία και την περιβαλλοντική αναβάθμιση του Κηφισού πρόκειται να ανακοινώσει σύντομα η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, όπως ανακοίνωσε στον ΣΚΑΪ και τον Άρη Πορτοσάλτε ο ειδικός γραμματέας υδάτων του υπουργείου Ανδρέας Ανδρεαδάκης.

Ο κ. Ανδρεαδάκης επισήμανε ότι το πρόβλημα του Κηφισού είναι πιο σύνθετο και από τον Ασωπό. «Το πρόβλημα του Κηφισού είναι διαχρονικό, διακομματικό, και διακυβερνητικό» δήλωσε.

Σκοπός, του σχεδίου δράσης του ΥΠΕΚΑ θα είναι, μεταξύ άλλων, και η απομάκρυνση των μπάζων στα κομμάτια του Κηφισού που δεν έχουν τηρηθεί οι διατάξεις του ΠΔ. «Στο πάνω κομμάτι υπάρχουν θεσμοθετημένες ζώνες, αλλά δεν μπόρεσαν να τηρηθούν οι διατάξεις» σημείωσε.

Στο μεταξύ, συνεχίστηκε και την Παρασκευή η δράση του ΣΚΑΪ, κάτω από τη Γέφυρα Καλυφτάκη, στην Κάτω Κηφισιά, προκειμένου να απομακρυνθούν μπάζα και σκουπίδια από την Ά' ζώνη προστασίας του Κηφισού. Μαζεύτηκαν περισσότεροι από 285 τόνοι. Την Πέμπτη, μαζεύτηκαν περισσότεροι από 150 τόνοι.

Πολύ καλή αρχή, χαρακτήρισε τη δράση ο ειδικός γραμματέας ΥΠΕΚΑ, τονίζοντας ότι οι προσπάθειες αυτές θα πρέπει να γίνουν πιο οργανωμένα.

«Ο Κηφισός αποτελεί το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό πρόβλημα στην Αττική», ανέφερε στο ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.
Πηγή: skai.gr