Σταθμός ψυχρής επεξεργασίας απορριμμάτων στην Άνδρο

Την καινοτόμο -και περιβαλλοντική- τεχνολογία της ψυχρής επεξεργασίας απορριμμάτων, που θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στη χώρα μας, επέλεξαν οι αρχές της Άνδρου για την αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος της χωματερής και της ρύπανσης της παραλίας του Σχοινιά.

Το οξύ πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, κοντά σε αρχαιολογικό χώρο, στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, ανέδειξε επανειλημμένως ο ΣΚΑΪ με σχετικά ρεπορτάζ του.

«Σαράντα χρόνια επικρατεί αυτή η κατάσταση που ντροπιάζει το νησί μας η κατάσταση αυτή. Έχουμε βρει την τεχνολογική δυνατότητα σε ένα με δύο μήνες για να προχωρήσουμε στην αποκατάσταση της χωματερής» δήλωσε ο δήμαρχος Άνδρου Γιάννης Γλυνός.

Ο κ. Γλυνός δήλωσε ότι για τη διαχείριση της χωματερές έχει ανατεθεί η δρομολόγηση νέου ΧΥΤΥ και η αποκατάσταση της χωματερής από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

«Δεν υπάρχει λύση πέραν της ανακύκλωσης σε ουσιαστική βάση τόσο για τις μικρές όσο και για τις μεγάλες κοινωνίες» σημείωσε ο δήμαρχος Άνδρου.

Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 500 τόνοι σκουπιδιών έχουν ήδη συσσωρευτεί στους κάδους, αλλά και στα νοικοκυριά του νησιού, καθώς ο δήμος έχει απευθύνει έκκληση στους πολίτες να μην «κατεβάζουν» τα σκουπίδια.
Πηγή: skai.gr