Ο Banksy έστησε πάγκο δίπλα στην Μπιενάλε που δεν προσκλήθηκε ποτέ (vid)

«Στήνοντας τον πάγκο μου στην Μπιενάλε της Βενετίας. Παρά το ότι είναι το μεγαλύτερο και το πιο υψηλού κύρους καλλιτεχνικό γεγονός στον κόσμο, για κάποιον λόγο δεν με προσκάλεσαν ποτέ». Με αυτή τη λεζάντα, ο καλλιτέχνης δρόμου Banksy ανήρτησε προσφάτως στον λογαριασμό του στο Instagram βίντεο για τον πάγκο που έστησε δίπλα σε κανάλι της λιμνοθάλασσας κατά τη διάρκεια της Μπιενάλε Τέχνης 2018 στη Βενετία.

Το βίντεο του Banksy δείχνει κάποιον άγνωστο να στήνει τα έργα τέχνης του στον δρόμο. Οι πίνακες, από κοινού, απεικονίζουν ένα μεγάλο κρουαζιερόπλοιο το οποίο περιτριγυρίζουν γόνδολες. Μπροστά από τον πάγκο του, σε μιαν άκρη, ο καλλιτέχνης έχει βάλει μια μικρή πινακίδα στην οποία αναγράφεται «Venice in Oil». Την προσοχή των περαστικών τραβούν οι πίνακες, αλλά τον άγνωστο καλλιτέχνη πλησιάζουν αστυνομικοί που του ζητούν να ξεστήσει μιας και δεν έχει σχετική άδεια.

Την προηγούμενη εβδομάδα πολλοί αναρωτήθηκαν κατά πόσον ένα στένσιλ -μια μικρή προσφυγοπούλα κρατώντας μια φωτοβολίδα SOS-, σε μια γωνιά οικήματος στη Βενετία, είναι έργο του Banksy. Ο κοινωνικά ευαίσθητος Βρετανός καλλιτέχνης ακόμη δεν έχει επιβεβαιώσει την πατρότητα του έργου, καθώς πάντα αναρτά τις αστικές παρεμβάσεις του στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.