Πέθανε ο θρυλικός «Τζέιμς Μποντ» Σερ Ρότζερ Μουρ

Πέθανε στα 89 του στην Ελβετία, ύστερα από μία σύντομη μάχη με τον καρκίνο, ο θρυλικός βρετανός ηθοποιός και πρεσβευτής της Unicef, Σερ Ρότζερ Μουρ, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Είχε χρισθεί ιππότης το 2013 από την βασίλισσα Ελισσάβετ για το φιλανθρωπικό του έργο ενώ είχε γίνει παγκοσμίως γνωστός υποδυόμενος τον χαρακτήρα του Τζέιμς Μποντ σε 7 ταινίες, μεταξύ του 1973 και του 1985, ενώ έγινε γνωστός από την σειρά «Ο Άγιος», στην οποία υποδυόταν τον Σάιμον Τέμπλαρ.

Οι 7 ταινίες Τζέιμς Μπόντ στις οποίες πρωταγωνίστησε ο Ρότζερ Μουρ:

1. Ζήσε και άσε τους άλλους να πεθάνουν (1973)
2. Ο άνθρωπος με το χρυσό πιστόλι (1974)
3. Η κατάσκοπος που με αγάπησε (1977)
4. Επιχείρηση Μουνρέικερ (1979)
5. Για τα μάτια σου μόνο (1981)
6. Επιχείρηση Οκτόπουσυ (1983)
7. Επιχείρηση Κινούμενος Στόχος (1985)



Στην επίσημη ανακοίνωση της οικογένειας που αναρτήθηκε στο twitter αναφέρονται τα εξής:

«Είμαστε υποχρεωμένοι με βαριά καρδιά να ανακοινώσουμε ότι ο λατρεμένος μας πατέρας Ρότζερ Μουρ έφυγε σήμερα από τη ζωή στην Ελβετία, μετά από μία σύντομη αλλά γενναία μάχη με τον καρκίνο. Η αγάπη με την οποία τον περιβάλλαμε τις τελευταίες του ημέρες δεν μπορεί να περιγραφεί με λέξεις.
Γνωρίζουμε ότι η αγάπη μας και η εκτίμησή μας θα μεγιστοποιηθεί πολλές φορές ανά τον κόσμο, από ανθρώπους που τον γνώριζαν από τις ταινίες του, τις σειρές του και την παθιασμένη του προσφορά στη Unicef την οποία και θεωρούσε το σπουδαιότερο επίτευγμά του.
Η αγάπη που ένιωθε ο πατέρας μας κάθε φορά που έβγαινε επί σκηνής ή περνούσε μπροστά από την κάμερα τον τόνωνε και τον κρατούσε απασχολημένο ακόμη και στα 90 του, κατά τη διάρκεια της τελευταίας του εμφάνισης επί σκηνής τον Νοέμβριο του 2016 στο London Royal Festival Hall.
Το κοινό στην κατάμεστη αίθουσα τον επευφήμησε, τόσο επί σκηνής, όσο και εκτός αυτής και τα θεμέλια του θεάτρου που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το μέρος που γεννήθηκε, σείστηκαν.
Σε ευχαριστούμε μπαμπά που ήσουν εσύ και που υπήρξες τόσο ξεχωριστός για τόσους πολλούς ανθρώπους. Οι σκέψεις μας τώρα βρίσκονται στην Κριστίνα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή και σύμφωνα με την επιθυμία του πατέρα μας θα πραγματοποιήσουμε μία κηδεία σε κλειστό οικογενειακό κύκλο στο Μονακό».

Πηγή: skai.gr