Βρέθηκε πίνακας του Καραβάτζιο αξίας 120 εκατ. σε σοφίτα!

Αυθεντικός πίνακας 400 ετών του Ιταλού ζωγράφου Καραβάτζιο ανακαλύφθηκε σε σοφίτα σπιτιού σύμφωνα με τον Γάλλο εμπειρογνώμονα Ερικ Τουρκέν.

Όπως δήλωσε ο ίδιος «Το ιδιαίτερο φως, η χαρακτηριστική ενέργεια του Καραβάτζιο, χωρίς διορθώσεις, με ένα σίγουρο χέρι, αποδεικνύουν ότι ο πίνακας είναι αυθεντικός».

Ορισμένοι συνάδελφοι του Τουρκέν είναι πιο καχύπτοτοι και αμφισβητούν την αυθεντικότητα του πίνακα ο οποίος κοστολογείται στα 120 εκατομμύρια ευρώ. 

Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού που βρίσκεται στην περιοχή της Τουλούζης βρήκαν τυχαία τον πίνακα όταν άνοιξαν έναν χώρο κάτω από τη στέγη για να επιδιορθώσουν μία διαρροή. Ο πίνακας υπολογίζεται ότι βρισκόταν εκεί 150 χρόνια, όπως συμπλήρωσε ο εμπειρογνώμων.

Ο πίνακας ονομάζεται «Judith Beheading Holofernes» και απεικονίζει την βιβλική ηρωίδα Judith να αποκεφαλίζει έναν Ασσύριο. Θεωρείται ότι δημιουργήθηκε στη Ρώμη γύρω στο 1605.

Τέλος, ο εμπειρογνώμων δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι «δεν θα δοθεί ποτέ συναίνεση για να αποδοθεί το όνομα του καλλιτέχνη στον πίνακα».
Πηγή: skai.gr