Κλείσιμο

«Έφυγε» σε ηλικία 71 χρόνων ο Γιάννης Καλαϊτζής

Ένας από τους σπουδαιότερους και πολυβραβευμένους Έλληνες σκιτσογράφους, ο Γιάννης Καλαϊτζής, έφυγε από τη ζωή μετά από μακρά μάχη με τον καρκίνο. Ήταν γνωστός για το αναγνωρίσιμο και άκρως προσωπικό στυλ, και το καυστικό χιούμορ του. 

Ο Γιάννης Καλαϊτζής γεννήθηκε στην Κοκκινιά στις 11 Νοεμβρίου του 1945. Από παιδί άρχισε να ασχολείται με το σκίτσο και τη γελοιογραφία. Στη μακρά επαγγελματική του πορεία συνεργάστηκε με την Πανσπουδαστική, την Αυγή, το περιοδικό ΑΝΤΙ, το περιοδικό Γαλέρα, την Ελευθεροτυπία, την Εφημερίδα των Συντακτών.

Το 1976 σχεδίασε τα σκηνικά και τα κοστούμια για την ταινία του Παντελή Βούλγαρη Happy Day. Εξέδωσε και τα άλμπουμ Τσιγγάνικη ορχήστρα, Το μαύρο είδωλο της Αφροδίτης, Τυφών, Γιαταλεφτά Νοέμβρη, 2000 στα 4.

Με τη Εφημερίδα των Συντακτών συνεργαζόταν από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας της, ενώ δημοσίευσε το τελευταίο του σκίτσο στις 5 Φεβρουαρίου με θέμα τις αγροτικές κινητοποιήσεις.



«Με μεγάλη μου θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του Γιάννη Καλαϊτζή, ενός από τους σημαντικότερους και πλέον αναγνωρισμένους σκιτσογράφους στον ελληνικό τύπο και τις εικαστικές τέχνες, Με τη μακρά του διαδρομή, την πλούσια σκιτσογραφική του παραγωγή για μία σειρά εντύπων, και την ενεργό συμμετοχή του στα δημοσιογραφικά δρώμενα ο Γιάννης Καλαϊτζής, άφησε το ιδιαίτερό του στίγμα. Εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους οικείους και τους συνάδελφούς του» αναφέρει ο πρωθυπουργός σε συλλυπητήριο μήνυμά του.
Πηγή: skai.gr