Ο «Πόλεμος των Άστρων» σε... δημοπρασία!

Ο διεθνής οίκος δημοπρασιών Sotheby's ανακοίνωσε σήμερα ότι θα βγάλει για πρώτη φορά στο σφυρί αντικείμενα από τις ταινίες "Star Wars", τα οποία έχει συγκεντρώσει ένας ιάπωνας συλλέκτης, ενόψει της κυκλοφορίας της νέας ταινίας "Πόλεμος των Άστρων: Επεισόδιο 7-Η δύναμη ξυπνά" τον Δεκέμβριο.

Στις 11 Δεκεμβρίου, ο Sotheby's θα βγάλει σε δημοπρασία περίπου 600 κούκλες-ήρωες της ταινίας, αντίγραφα του κράνους του Νταρθ Βέιντερ, φωτόσπαθα που φέρουν αυτόγραφα, παλιές συλλεκτικές αφίσες της ταινίας και ένα γυάλινο βάζο για μπισκότα με τον Τζάμπα τον Χατ.

Ή αξία των αντικειμένων αυτών εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 100 με 35.000 δολάρια--τα ακριβότερα είναι δύο σετ νομισμάτων με την Σκοτεινή Πλευρά της Δύναμης που διατέθηκαν έπειτα από ειδικό αίτημα από τον αμερικανό κατασκευαστή παιχνιδιών Κένερ-- ανακοίνωσε ο οίκος.

"Από την πρώτη στιγμή που βγήκε στις αίθουσες "Ο Πόλεμος των Άστρων" τον Μάιο 1977, έγινε ένα πολιτιστικό φαινόμενο άνευ προηγουμένου, εμπνέοντας συλλέκτες απ΄όλο τον κόσμο", ανέφερε ο Sotheby's σε Δελτίο Τύπου με το οποίο ανακοίνωσε τη δημοπρασία, που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά.

Τα αντικείμενα προέρχονται από τη συλλογή ενός ιάπωνα σχεδιαστή ρούχων και επιχειρηματία, ο οποίος είναι γνωστός ως Νίγκο, σύμφωνα με τον Sotheby's.
Πηγή: skai.gr