Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός σερ Κρίστοφερ Λι

Έφυγε από τη ζωή την Κυριακή, σε ηλικία 93 ετών, ο μεγάλος βρετανός ηθοποιός σερ Κρίστοφερ Λι, ιδιαίτερα γνωστός σε ρόλους του σε ταινίες όπως ο Πόλεμος των Άστρων και ο Άρχοντας των Δακτυλιδιών, ενώ υποδύθηκε με μεγάλη επιτυχία και τον εμβληματικό κόμη Δράκουλα.

Άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο του Λονδίνου όπου νοσηλευόταν με αναπνευστικά και καρδιακά προβλήματα.

Ο Κρίστοφερ Λι υποδυόταν αρχικά κακοποιούς, αλλά έγινε γνωστός για το ρόλο του ως Κόμης Δράκουλας σε μια σειρά από δημοφιλείς Hammer Horror ταινίες.

Άλλοι ρόλοι από το πλούσιο ρεπερτόριό είναι αυτός του Φρανσίσκο Σκαραμαγκά στην ταινία του Τζέιμς Μποντ Ο άνθρωπος με το χρυσό όπλο (1974), του Σάρουμαν στην τριλογία The Lord of the Rings και στην επόμενη χρονικά τριλογία The Hobbit (2012-2014), και ως κόμης Ντούκου στις δύο τελευταίες ταινίες των prequels των Star Wars (2002, 2005).

Χρίστηκε ιππότης για τις υπηρεσίες του στη Βρετανία και την πλούσια φιλανθρωπική του δράση το 2009, και τού απονεμήθηκε το βραβείο BAFTA το 2011.

Η είδηση του θανάτου του –πάντα νέου στην ψυχή- ηθοποιού, τα τελευταία χρόνια μάλιστα κυκλοφόρησε δύο heavy metal άλμπουμ, έγινε γνωστή, μόλις σήμερα, έπειτα από επιθυμία της αγαπημένης συζύγού του, η οποία ήθελε να ενημερωθούν πρώτα οι συγγενείς του ηθοποιού και έπειτα τα ΜΜΕ. Το ζευγάρι ήταν παντρεμένο για περισσότερα από 50 χρόνια.


Photo published for Christopher Lee: an actor of muscular intelligence with a staggering...
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink

Embedded image permalink

Πηγή: skai.gr