Πέθανε το «παιδί - θαύμα» του Χόλιγουντ Σίρλεϊ Τεμπλ

Απεβίωσε, σε ηλικία, 85 ετών, το άλλοτε "παιδί θαύμα" του Χόλιγουντ Σίρλεϊ Τέμπλ. Σύμφωνα με την οικογένειά της, η δημοφιλέστατη αμερικανίδα ηθοποιός του μεσοπολέμου πέθανε από φυσικά αίτια με συγγενείς και φίλους δίπλα της.

Η Τεμπλ πέθανε χθες Δευτέρα στο σπίτι της στο Γούντσαϊντ της Καλιφόρνιας από φυσικά αίτια.
Η ανακοίνωση της οικογένειάς της αναφέρει ότι όταν έφυγε από τη ζωή η Τεμπλ "βρισκόταν μεταξύ μελών της οικογενείας της και εκείνων που την φρόντιζαν. Την αποχαιρετούμε για τη ζωή της που ήταν γεμάτη από θαυμάσια επιτεύγματα ως ηθοποιού, ως διπλωμάτη και ...ως αγαπημένης μητέρας, γιαγιάς και προγιαγιάς".

Η Τέμπλ γεννήθηκε στις 3 Απριλίου 1928, και άρχισε την εκπληκτική κινηματογραφική σταδιοδρομία της στην τρυφερή ηλικία των 3 ετών, με τον πρώτο σημαντικό ρόλο της να έρχεται το 1934 με την οικογενειακή κωμωδία Bright Eyes.

Η Τεμπλ άρχισε την καριέρα της στον χώρο του κινηματογράφου το 1932 σε ηλικία μόλις τριών ετών και το 1934 έγινε διεθνώς γνωστή με την ταινία «Bright Eyes».

Μάλιστα, τρία χρόνια μετά, σε ηλικία 6 ετών, τιμήθηκε με βραβείο Όσκαρ μένοντας στην ιστορία ως η νεότερη νικήτρια.

Το 2000 της απονεμήθηκε βραβείο Guild για τη συνολική της προσφορά στον κινηματογράφο.

Η διάσημη αμερικανίδα ηθοποιός, τραγουδίστρια και χορεύτρια πρωταγωνίστησε συνολικά σε 43 κινηματογραφικές ταινίες, ενώ αργότερα θήτευσε και στο διπλωματικό σώμα, εκπροσωπώντας τις ΗΠΑ ως πρέσβης σε Γκάνα και Τσεχοσλοβακία.

"Τη χαιρετούμε για μια ζωή γεμάτη
αξιοσημείωτα επιτεύγματα ως ηθοποιός, ως διπλωμάτης (σ.σ διετέλεσε και απεσταλμένη των ΗΠΑ στον ΟΗΕ το 1969 - 70) και ... ως αγαπημένη μητέρα μας, γιαγιά [και] προγιαγιά μας" αναφέρεται στην ανακοίνωση της οικογένειας.



Shirley Temple with James Dunn in Bright Eyes

Coming of age movies




Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ