Bενετία: Αργυρός Λέοντας για Αλέξανδρο Αβρανά και Miss Violence (βίντεο)

Τις εξαιρετικές εντυπώσεις που είχε αφήσει στη Βενετία, "εξαργύρωσε" η ελληνική ταινία Μiss Violence, με τον σκηνοθέτη Αλέξανδρο Αβρανά να αποσπά τον Αργυρό Λέοντα στο ομώνυμο Φεστιβάλ και τον Θέμη Πάνου να παίρνει το βραβείο καλύτερου ηθοποιού.

Τον Χρυσό Λέοντα στο 70ο Φεστιβάλ της Βενετίας απονεμήθηκε στο ιταλικό Sacro GRA του Φραντσέσκο Ρόσι.

Υπενθυμίζεται πως το Miss Violence είχε ήδη πάρει την Παρασκευή τα βραβεία Arca και το βραβείο FEDEORA.

Η Miss Violence είναι ένα δυνατό, βουτηγμένο σε μια μαύρη ατμόσφαιρα, έργο, αλληγορία πάνω στη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας, μέσα από την ιστορία μιας δυσλειτουργικής οικογένειας.

Το φιλμ, είναι η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του σκηνοθέτη. Το σενάριο ανήκει στους Αλέξανδρο Αβρανά και Κώστα Περούλη και η παραγωγή στις εταιρίες Faliro House Productions και Plays2place Productions, με παραγωγούς τους Βασίλη Χρυσανθόπουλο, Αλέξανδρο Αβρανά, executive producer τον Χρήστο Β. Κωνσταντακόπουλο, με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Πρόκειται για μια ακόμη διάκριση για τον ελληνικό κινηματογράφο, μετά τη βράβευση για  γυναικείο ρόλο στην Αριάν Λαμπέντ στο Attenberg της Αθηνάς Τσαγγάρη και το βραβείο σεναρίου που απέσπασαν οι Άλπεις του Γιώργου Λάνθιμου.

Μετά το διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ Βενετίας, η ταινία θα προβληθεί και στο πλαίσιο του προγράμματος City to City κατά τη διάρκεια 38ου Φεστιβάλ του Τορόντο που φέτος είναι αφιερωμένο στην πόλη της Αθήνας.


Το τρέιλερ του ελληνικού φιλμ:

Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ