Σπουδές στην Ελλάδα ή στο Εξωτερικό; Με το «pre-IB» δεν υπάρχει δίλημμα!

Η Αλεξάνδρα, 18 ετών σήμερα, είχε από μικρή μία κλίση στα καλλιτεχνικά. Όλοι της έλεγαν πως έχει ταλέντο. Ήταν σε δίλλημα για το αν θα σπουδάσει στο εξωτερικό ή στην Ελλάδα και έτσι αποφάσισε να ακολουθήσει το εισαγωγικό πρόγραμμα pre-IB της Α’ Λυκείου ώστε να ζήσει και τους «δύο κόσμους». Δηλαδή στην Ά Λυκείου παρακολουθεί κανονικά τα μαθήματα της τάξης, αλλά παράλληλα κάνει ορισμένα μαθήματα εισαγωγικά του International Baccalaureate (γι αυτό και η αναφορά τους ως pre-IB.) Επιλέγοντας τα Καλλιτεχνικά ως το μάθημα επιλογής μεταξύ Βιολογίας, Οικονομικών και Φυσικής, μέτρησε τις δυνάμεις της. Κατέληξε πως θα πάρει τον καλλιτεχνικό δρόμο και συγκεκριμένα θα σπουδάσει Visual Arts. Τι καλύτερο από τις σπουδές στο εξωτερικό για το συγκεκριμένο αντικείμενο; Η Αλεξάνδρα ολοκλήρωσε πρόσφατα το διετές πρόγραμμα Διεθνούς Απολυτηρίου – International Baccalaureate (Β’ και Γ’ Λυκείου) και ήδη γνωρίζει πως του χρόνου θα είναι φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο της πόλης Dundee, στη Σκωτία, σπουδάζοντας αυτό που αγαπάει.

Πώς το εισαγωγικό πρόγραμμα pre-IB βοήθησε την Αλεξάνδρα και άλλους μαθητές να επιλέξουν τον κατάλληλο δρόμο σπουδών, μεταξύ Γενικού Λυκείου και Διεθνούς Απολυτηρίου; Οι ίδιοι οι μαθητές παρουσιάζουν στο παρακάτω video τα οφέλη του προγράμματος και την εμπειρία τους σε αυτό.



Γνωρίστε καλύτερα το pre-IB.

Το pre-IB είναι ένα εισαγωγικό πρόγραμμα του προγράμματος IB (International Baccalaureate), στην Ά Λυκείου, διάρκειας ενός έτους. Απευθύνεται σε μαθητές που βρίσκονται σε δίλημμα αν στη Β΄ και Γ΄ Λυκείου θα ακολουθήσουν το Γενικό Λύκειο, με σκοπό να σπουδάσουν στην Ελλάδα, ή το International Baccalaureate (IB), με σκοπό τις σπουδές στο εξωτερικό. Το pre-IB τους δίνει τη δυνατότητα να ζήσουν και τους δύο κόσμους και στο τέλος του προγράμματος να επιλέξουν μια από τις δύο κατευθύνσεις, άρτια προετοιμασμένοι και για τις δύο επιλογές.

Το pre-IB, παρέχει στους μαθητές τη δυνατότητα:


• Να αποκτήσουν την εμπειρία και των δύο κόσμων όσο είναι ακόμη νωρίς, χωρίς την αγωνία μιας λανθασμένης επιλογής στη Β΄ Λυκείου.
• Να διαπιστώσουν εάν ο τρόπος σπουδών Διεθνούς Απολυτηρίου τους ταιριάζει και μπορούν να εργασθούν αποδοτικότερα.
• Να προετοιμαστούν για φοίτηση στο πρόγραμμα Διεθνούς Απολυτηρίου του International Baccalaureate.
• Να αποκτήσουν πιστοποίηση εξειδικευμένης γνώσης διεθνώς αναγνωρισμένη, ένα εφόδιο που ενισχύει και εμπλουτίζει την αίτηση τους σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού.
• Να ασχοληθούν σε πραγματικές συνθήκες με τα γνωστικά αντικείμενα που τους ενδιαφέρουν.

Σε συνδυασμό με τη συμβουλευτική επαγγελματικού προσανατολισμού των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, το pre-IB δίνει στο μαθητή τα αναλυτικά στοιχεία για να διαλέξει με γνώση, ασφάλεια και ακρίβεια ποιός από τους δύο δρόμους σπουδών ανταποκρίνεται καλύτερα στους στόχους και τις φιλοδοξίες του χωρίς να χάσει καθόλου χρόνο.

Περισσότερες πληροφορίες για το εισαγωγικό πρόγραμμα pre-IB των Εκπαιδευτηρίων Δούκα μπορείτε να βρείτε EΔΩ
Πηγή: skai.gr