Κλείσιμο

Δύο βραβεία πολιτικής κληρονομιάς για την Ελλάδα από Κομισιόν

Δυο βραβεία πολιτιστικής κληρονομιάς απέσπασε η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Διεθνή Μη κυβερνητικό Οργανισμό Europa Nostra, για την υποδειγματική συντήρηση των Προπυλαίων αλλά και για την τεχνογνωσία που ανέπτυξε η ομάδα των ελλήνων συντηρητών αρχαίων μνημείων.

Από τα 30 έργα που βραβεύθηκαν στο διαγωνισμό, στον οποίο συμμετείχαν 30 χώρες, τα έξι θα χαρακτηριστούν ως τα σημαντικότερα επιτεύγματα της πολιτιστικής κληρονομιάς του 2013, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιουνίου στο Ηρώδειο.

Τα βραβεία αφορούν τέσσερις τομείς που συνδέονται με την ανάδειξη πολιτιστικών μνημείων: συντήρηση, ερευνά, εκπαίδευση/ευαισθητοποίηση και παροχή ειδικών υπηρεσιών.

Η Europa Nostra δραστηριοποιείται επί 50 χρόνια στον τομέα της ανάδειξης της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς, με στόχο να αναδείξει τον πλούτο και την πολυμορφία του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Για πρώτη φορά φέτος, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, θα επιλεγούν επτά μνημεία της πολιτιστικής κληρονομιάς που κινδυνεύουν να καταρρεύσουν, προκείμενου να χρηματοδοτηθεί κατά προτεραιότητα η συντήρησή τους.
Πηγή: Κατερίνα Χριστοφιλίδου