Μοναξιά στην Άγρια Δύση

Η ομάδα VATOS με τη βοήθεια του σκηνοθέτη Πέτρου Ζούλια παρουσιάζει στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου Επί Κολωνώ, το έργο του Ιρλανδού Μάρτιν Μακντόνα, Μοναξιά στην άγρια Δύση (The Lonesome West) σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ.

Μερικά λόγια για την υπόθεση του έργου


‘’Δυο αδελφοί, ο Κόλμαν και ο Βαλέν, ζουν μαζί στο πατρικό τους σπίτι και έχουν μοναδικό σκοπό τους να πληγώνουν με κάθε τρόπο ο ένας τον άλλο. Οι προσπάθειες του ιερέα Γουέλς και της μικρής Γκερλήν να συμφιλιώσουν τους δυο αδελφούς δεν καρποφορούν. Έτσι, οι δύο οδηγούνται σε ένα μονόδρομο πρωτοφανούς αντιπαλότητας, κακιών και λεκτικών ακροτήτων. Το τέλος είναι σκληρό και για τους δύο, ο προσωρινός συμβιβασμός τους σίγουρα θα αποτελέσει την αφετηρία νέων διενέξεων’’. (σημ. Ερρίκου Μπελιέ)

Σημείωμα σκηνοθέτη

Κοιτάζοντας έξω παρατηρεί κανείς, όλο και περισσότερους ανθρώπους φαινομενικά μαζί, αλλά στην πραγματικότητα μόνους. Τα δύο αδέλφια αν και έχουν μεγαλώσει στο ίδιο σπίτι στην πραγματικότητα είναι σαν ξένοι μεταξύ τους. Η μοναξιά όμως τους οδηγεί στην αγριότητα, είναι νόμος της φύσης. Το έργο έχει εύθραυστη ενέργεια, έντονους διαλόγους, ενώ παράλληλα με το κωμικό στοιχείο ο θεατής βλέπει μπροστά του να ξεδιπλώνεται όλη η τραγικότητα του σύγχρονου κόσμου!

ΒΑΣΙΚΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθετική επιμέλεια: Πέτρος Ζούλιας
Βοηθός σκηνοθεσίας: Γιάννης Βλάχος
Σκηνική επιμέλεια-κοστούμια: ομάδα VATOS
Φωτισμός-μοντάζ: Αλέξανδρος Χαριτάκης
Φωτογραφία: Μανόλης Φιοράκης
Γραφικά: Βαγγέλης Σκούταρης
Διεύθυνση παραγωγής: ομάδα VATOS


ΔΙΑΝΟΜΗ

Ηρώ Πεκτέση, Φρίξος Μανασάκης, Νίκος Πετράκης, Δημήτρης Βαγγλής

Δείτε το τρέιλειρ της παράστασης: http://www.youtube.com/watch?v=5PfIO0HVJmc

Πρώτη παράσταση: Τρίτη 5 Μαρτίου 2013
Τελευταία παράσταση: Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Ημέρες & ώρες: Δευτέρα & Τρίτη στις 21.15
Διάρκεια: 80 λεπτά
Τιμές εισιτηρίων: 10,00€ (κανονικό), 5,00€ (φοιτητικό-ανέργων)
Χώρος: Κεντρική Σκηνή
Πηγή: skai.gr