Gotye και Black Keys οι μεγάλοι νικητές στα Grammy

Οι Black Keys και ο Αυστραλός τραγουδιστής Gotye ήταν οι μεγάλοι νικητές της τελετής απονομής των φετινών βραβείων Grammy, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Λος Αντζελες. Το ροκ συγκρότημα από το Οχάιο διακρίθηκε σε τέσσερις κατηγορίες, μεταξύ των οποίων καλύτερου ροκ άλμπουμ για το «El Camino» και καλύτερης ροκ ερμηνείας για το «Lonely Boy». Δύο τίτλους απέσπασε το κομμάτι του Gotye «Somebody That I Used to Know» με τη συμμετοχή της Νεοζηλανδής ερμηνεύτριας Kίμπρα, ενώ το άλμπουμ του «Making Mirrors» χαρακτηρίστηκε καλύτερος εναλλακτικός δίσκος της χρονιάς.

Το ποπ τρίο FUN παρέλαβε τα βραβεία πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη και καλύτερου τραγουδιού για την επιτυχία «We are young». Στη βρετανική φολκ ροκ μπάντα Mumford & Sons, η οποία είχε πλαισιώσει τον Μπομπ Ντίλαν στην περσινή τελετή, απονεμήθηκε το βραβείο καλύτερου άλμπουμ της χρονιάς για το «Babel», καθώς και καλύτερου μεγάλου μήκους βιντεοκλίπ. Ακόμα, η Αγγλίδα τραγουδίστρια Αdele έλαβε το 9ο Grammy της καριέρας της για την ερμηνεία της στο «Set Fire to the Rain», ενώ τρεις διακρίσεις απέσπασε η συνεργασία των ράπερ Jay-Z και Kanye West στο κομμάτι «No Church in the Wild» και το άλμπουμ «Niggas in Paris».

Το βραβείο καλύτερου έθνικ δίσκου παρέλαβαν για λογαριασμό του Ραβί Σανκάρ οι κόρες του, Ανούσκα, η οποία ήταν υποψήφια στην ίδια κατηγορία, και Νόρα Τζόουνς. Διακρίσεις απέσπασαν, επίσης, τα άλμπουμ «Kisses on the Bottom» του Πολ ΜακΚάρτνεϊ και «The Smile Sessions» των Beach Boys.
Πηγή: skai.gr