«Ένα ταξίδι στη Λιλιπούπολη»

Ένα ταξίδι στη Λιλιπούπολη θα εγκαινιάσει τον Χριστουγεννιάτικο Κύκλο εκδηλώσεων στο Μέγαρο Μουσικής, σε μια υπερπαραγωγή που θα ανεβάσει στη σκηνή πάνω από 140 παιδιά και δεκάδες μουσικούς, για να ξαναζωντανέψουν τους ήρωες της αγαπημένης πολιτείας που δεν χάθηκε ποτέ από τον χάρτη.

Τέσσερα χρόνια ζωής (1976-1980) ήταν αρκετά για να γράψει ιστορία η παιδική ραδιοφωνική σειρά του Τρίτου Προγράμματος που διηύθυνε τότε ο Μάνος Χατζιδάκις. Από τότε ως σήμερα – ακόμη και τα παιδιά που γεννήθηκαν πολλά χρόνια μετά το τέλος της Λιλιπούπολης – χτυπάνε παλαμάκια στο διαχρονικό τραγούδι Δεν είμαστε Ζουλού. Οι γονείς δε, που μεγάλωσαν με τα καμώματα των κατοίκων της μυθικής αυτής πολιτείας, στο άκουσμα του Βαλς για το Πρίγκιππα γίνονται ξανά κι οι ίδιοι παιδιά, έτοιμοι για χορό και τραγούδι.

Στα τέλη του 1980 κυκλοφόρησε ο δίσκος με τα τραγούδια της εκπομπής, ενώ για πρώτη φορά το 1997, η Λιλιπούπολη ανέβηκε ως σκηνικό θέαμα στο Μέγαρο Μουσικής.

Η νέα αυτή συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής με την Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, θα έχει πολλές εκπλήξεις. Πρώτα-πρώτα τη συμμετοχή της Αλκηστις Πρωτοψάλτη που θα ερμηνεύσει με το δικό της ιδιαίτερο τρόπο αγαπημένα τραγούδια, όπως το Χορό των Μπιζελιών. Στο ταξίδι στη Λιλιπούπολη συμμετέχει και ο Βασίλης Αγροκώστας που θα παρουσιάσει με νεανική ζωντάνια άλλες επιτυχίες, όπως τον Χαρχούδα Δράκο.

Τη σκηνή της Αίθουσας Χρήστου Λαμπράκη θα γεμίσει χορωδία 140 παιδιών του Μουσικού Ομίλου των Αρσακείων – Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης, ενώ τη μουσική εκτέλεση έχει αναλάβει το Ενόργανο Σύνολο του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Τα παιδιά θα συνοδέψουν το τραγούδι με τη δυναμική τους κίνηση πάνω στη σκηνή, δίνοντας έτσι ζωή στους ήρωες της Λιλιπούπολης, ενώ στο βάθος μια τεράστια οθόνη θα προβάλλει εικόνες που ντύνουν κινηματογραφικά τη γνώριμη μουσική.

Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, που διοικεί τα Αρσάκεια Σχολεία, είναι ένας μη κερδοσκοπικός κοινωφελής οργανισμός, μη επιχορηγούμενος από το κράτος, ο οποίος διέθετε πάντοτε και διαθέτει έως σήμερα όλη την περιουσία και τα εισοδήματά του για τη λειτουργία των Σχολείων της, των Αρσάκειων-Τοσιτσείων Σχολείων στην Αθήνα, την Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα και τα Τίρανα της Αλβανίας.

Μέρος των εσόδων των παραστάσεων θα διατεθεί υπέρ του Ταμείου Υποτροφιών των Αρσακείων Σχολείων.

Συντελεστές:
Στίχοι τραγουδιών: Μαριανίνα Κριεζή
Μουσική: Νίκος Κυπουργός, Δημήτρης Μαραγκόπουλος, Λένα Πλάτωνος, Νίκος Χριστοδούλου

Ερμηνεύουν:
Άλκηστις Πρωτοψάλτη
Βασίλης Αγροκώστας
Σολίστ & Ενόργανο Σύνολο του Τμήματος Μουσικών
Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου
Φωνητική Διδασκαλία: Ρόζα Πουλημένου
Μουσικός Όμιλος των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης
Διδασκαλία χορωδίας: Χριστίνα Βαρσάμη-Κούκνη
Μουσική Διεύθυνση: Στάθης Σούλης

Βραδινές παραστάσεις

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου, Σάββατο 1& Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, στις 20:30

Πρωινές παραστάσεις
Σάββατο 1 & Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, στις 11:30

Κρατήσεις: www.megaron.gr Tηλ. 210 7282333 και στα καταστήματα Public


Έναρξη προπώλησης Παρασκευή 9 Νοεμβρίου

Πηγή: skai.gr