Μια γιορτινή Αθήνα

Cocktails & Dreams. Κάθε τελευταία Τρίτη του μήνα, στήνεται μία cocktail βραδιά με μουσικές από άλλες εποχές, σε ρυθμούς αποκλειστικά Swing και Jazz και άλλες ζεστές μελωδίες, με τη νέα cocktail list στον κλειστό χώρο του ανακαινισμένου Bar του six d.o.g.s. Αβραμιώτου 6-8, στο Μοναστηράκι στις 21:00 το βράδυ.

 

Κρατήστε δυνάμεις και για αύριο όμως, γιατί από τις 14.00 στην πλατεία Συντάγματος μας περιμένει το φεστιβάλ “Juggling”. Ξεχάστε την εικόνα που έχετε για την κεντρικότερη πλατεία, καθώς εκεί θα στηθεί η «γειτονιά των παιχνιδιών». Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων καλούνται οι πιο διάσημοι ζογκλέρ της πόλης αλλά και καλεσμένοι από το εξωτερικό  να παρασύρουν τον κόσμο στο μαγικό κόσμο των παιχνιδιών! 

Κάνουμε στάση και στην πλατεία Καυθμώνος, όπου από σήμερα έως και την Πέμπτη λαμβάνει χώρα το φεστιβάλ "νέα μουσική σκηνή" με djs να παίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ!

 

 

Λίγο μετά την παρουσίαση, στην 3η Μπιενάλε της Αθήνας, της ιδιότυπης Σχολής Καλών Τεχνών που έχει ιδρύσει στο εγκαταλειμμένο αεροδρόμιο της Λευκωσίας, ο γνωστός καλλιτέχνης Νίκος Χαραλαμπίδης χρησιμοποιεί ξανά μια αγαπημένη του αναφορά, το έλκηθρο, προτείνοντας ένα μηχανισμό τιμωρίας και βασανιστηρίων για τον ξενόφερτο Santa Claus. Beton 7, Πύδνας 7 στο Βοτανικό.

 

"Η μουσική των Χριστουγέννων αίναι μπαρόκ". Σήμερα και αύριο παρουσιάζονται  στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» Πειραιώς 206 μουσικά μαργαριτάρια των Κορέλι, Σκαρλάτι, Λοκατέλι, Ορτίζ. Μια εορταστική συναυλία με έργα ιταλικού μπαρόκ.

 

Όσοι τώρα δεν θέλετε να συνέλθετε από το hangover των ημερών, περάστε από το Key Bar, Πραξιτέλους 37. Στο κεντρικό γνωστό στέκι θα ακούσετε μουσικές από Jesus Fever, με τους Παναγιώτη Μπάρλα και Δημήτρη Μπούρα σε μια all around rock n' roll βραδιά.

Πηγή: Γράφει η Άννα Μπουσδούκου