"Blogovision 2011"

Φτάνοντας αισίως στο Νο1 η «Blogovision 2011», όπου ψηφίζουν bloggers και αναδεικνύουν τα 20 καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς, το γιορτάζει με ένα ξέφρενο party λήξης. Από τα deks θα περάσουν δημοφιλής  bloggers όπως One Man Show Studio, Dust Road, Cartoon Dandy και Anna Konda. Το παρόν θα δώσει ο Gone4sure, εμπνευστής της Blogovision, για να γνωρίσει προσωπικά όλους τους ακολούθους του, όπως και το Jumping Fish.

 

Το skai.gr συνάντησε τον Gone4sure με στόχο να μάθει τα πάντα σχετικά με το μουσικό

talk of the internet town”.

 

Τι είναι η Blogovision και πότε ξεκίνησε;

Είναι ένα fun παιχνίδι που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια από το blog μου (gone4sure). Είχα την ιδέα να ψηφίσω με μερικούς φίλους συν-bloggers τα είκοσι καλύτερα albums της χρονιάς και να το κάνουμε με έναν τρόπο που να έχει σασπένς.  Δήλωσαν συμμετοχή 27 bloggers μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, και από την 1η ως τις 20η Δεκεμβρίου ψηφίζαμε κάθε μέρα και από ένα album ξεκινώντας ιεραρχικά, από το Νο.20 φτάνοντας στο Νο.1.  Μια μέρα ανακοίνωσα τα αποτελέσματα. Ήταν πολύ ιδιαίτερο και διαφορετικό το αίσθημα να προβάλεις τα αγαπημένα σου ακούσματα. Από τότε χρόνο με το χρόνο η Blogovision μεγάλωσε και φτάσαμε φέτος να ψηφίζουμε 144 άνθρωποι.

Από πού εμπνεύστηκες την ιδέα να δημιουργήσεις τη Blogovision;

Η ιδέα μού ήρθε επειδή, ως φανατικός της λίστας και του Nick Hornby, ήθελα να βρω έναν τρόπο επικοινωνιακό και διαδραστικό να εκφράσω αυτά που μου αρέσουν μαζί με άλλους μουσικόφιλους. Συνειδητοποίησα ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αγαπούν τη μουσική μακριά από τις αλλοιώσεις που καιροφυλακτούν πίσω από αυτούς που είναι επαγγελματίες γραφιάδες της μουσικής (ανάμεσα σε αυτούς και εγώ). Συνειδητοποίησα επίσης,  ότι η δύναμη της λογικής της κατάρτισης μιας λίστας είναι πολύ μεγάλη. Μέσα από μια λίστα μπορείς να εκφράσεις ολόκληρο τον πολιτισμό που κουβαλάς, ακόμα και προσωπικά χαρακτηριστικά σου.

Εξήγησε μας τη διαδικασία ψηφοφορίας και πόσο καιρό διαρκεί;

Η διαδικασία διαρκεί σχεδόν δύο μήνες. 1η Νοεμβρίου γίνεται η ανακοίνωση στο blog μου Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου δηλώνονται συμμετοχές με ένα απλό comment στο blog μου. Από 1η Δεκεμβρίου ο κάθε συμμετέχοντας ψηφίζει στο blog του μέρα με τη μέρα. Δηλαδή την 1η Δεκεμβρίου αναρτά το Νο.20 του, στις 2 Δεκεμβρίου το Νο.2 κ.λπ. Στις 20 Δεκεμβρίου ανεβάζουν όλοι στο blog τους το Νο.1.  Στις 22 Δεκεμβρίου ανακοινώνονται τα αποτελέσματα σε ένα party όπου γίνεται πραγματικά χαμός. Φέτος έχουμε και την ευγενική υποστήριξη του Jumping Fish.

Φέτος ποια albums «κονταροχτυπήθηκαν»;

Ήταν πολλοί οι διεκδικητές που μέχρι τελευταία στιγμή ανεβοκατέβαιναν στις πρώτες θέσεις. Αναφέρω ενδεικτικά την PJ Harvey, τους Radiohead, τον Bon Iver. Φέτος ψηφίστηκαν συνολικά 763 albums.  Ήταν «πραγματικός πονοκέφαλος» η  καταμέτρηση. Ευτυχώς βέβαια την έχω αναλάβει σε συνεργασία με τον blogger και φίλο Homo Ludens, δηλαδή τον Πάνο Χριστόπουλο.

Ποιο album ξεχώρισες εσύ;

Προσωπική μου φετινή πρωτιά, ήταν ο δίσκος “Within And Without” του Washed Out. Ατμοσφαιρικός, υπερβατικός, ιδιαίτερος με πολύ γερά μελωδικά μοτίβα και μία επιπλέον ευγένεια στην ερμηνεία του.  Την πρώτη θέση δεν την αποκαλύπτω. Θα ανακοινωθεί σήμερα στο party και μετά θα αναρτηθεί όλο το top 20 στο blog μου.

Τι περιμένουμε να ακούσουμε απόψε στο Bios;

Πολύ και καλή μουσική όλων των ειδών από αυτή που ψηφίστηκε στη φετινή διοργάνωση. Από προχωρημένη electronicα μέχρι vintage κιθαριστικό rock αλλά με μια σημερινή αισθητική. Να περιμένετε επίσης καταιγιστικό κέφι από τους συμμετέχοντες ψηφοφόρους bloggers και τους φίλους τους, δύο live έκπληξη από ελληνικά groups που ψηφίστηκαν φέτος στην Blogovision, αναμνηστικά δωράκια και καλή διάθεση. Νομίζω ότι είναι το πιο μουσικόφιλο, ιδιαίτερο αλλά και με άποψη κοινό της Αθήνας.

Bios, Πειραιώς 84 στις 22:30.

 

Πηγή: Γράφει η Άννα Μπουσδούκου