Κλείσιμο

artAZ: ΕΚΠΛΗΞΗ 3

Η «ΕΚΠΛΗΞΗ!» του artAZ επιστρέφει για τρίτη φορά! Έχοντας πίσω της δύο σημαντικές διοργανώσεις (Φεβρουάριος 2009 & Φεβρουάριος 2010), η εικαστική εκδήλωση για τους άστεγους της Αθήνας πραγματοποιείται ξανά, πιο επίκαιρη από ποτέ και με ακόμη μεγαλύτερη διάθεση προσφοράς.

Η ΕΚΘΕΣΗ
Για μία ακόμη φορά, η εικαστική πλατφόρμα artAZ καλεί 300 καλλιτέχνες να δημιουργήσουν, ειδικά για την ΕΚΠΛΗΞΗ, από ένα έργο τέχνης. Τα έργα έχουν ενιαία διάσταση (18 x 24 εκ.) και προσφέρονται σε ενιαία συμβολική τιμή (50 €), ενώ είναι υπογεγραμμένα στην πίσω πλευρά τους. Έτσι η ταυτότητα του δημιουργού διατηρείται μυστική και αποκαλύπτεται ΜΟΝΟ μετά την αγορά του έργου. Με άλλα λόγια, μία ΕΚΠΛΗΞΗ περιμένει τους επισκέπτες!

Για μία ακόμη φορά οι καλλιτέχνες, που προσφέρουν αφιλοκερδώς τα έργα τους, καλύπτουν όλη τη γκάμα της καλλιτεχνικής έκφρασης και βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια της καριέρας τους. Ένα πολυσυλλεκτικό μίγμα καλλιτεχνών - από διεθνώς καταξιωμένους δημιουργούς μέχρι φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών - συγκεντρώνεται με πρόθεση να εκπλήξει το κοινό και να το παρασύρει να συμμετάσχει στον κοινωφελή σκοπό της εκδήλωσης.

ΠΩΣ – ΠΟΤΕ - ΠΟΥ
Η έκθεση των έργων ξεκινάει, όπως πάντα, on line στο artAZ. Μέχρι τις 17 Νοεμβρίου θα ανεβαίνουν, σε καθημερινή βάση, εικόνες από νέα έργα. Το ετήσιο ραντεβού θα κορυφωθεί και πάλι στις εγκαταστάσεις της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, στην Αίθουσα «Νίκος Γκάτσος», όπου θα παρουσιαστούν τα έργα ζωντανά στο κοινό και θα πραγματοποιηθεί η πώληση τους. Σημειώστε τους κωδικούς των έργων που σας ενδιαφέρουν και ελάτε προετοιμασμένοι!

Τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων θα διατεθούν για την υποστήριξη των αστέγων της Αθήνας.

Ημερομηνίες & ώρες έκθεσης: Online στο artAZ (www.artaz.gr), μέχρι τις 17 Νοεμβρίου & στην «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων 18 - 19 Νοεμβρίου 2011. Εγκαίνια Παρασκευή 18 /11, 19:00 – 22:30. Σάββατο 19/11: 12:00 – 21:00.

Πώληση έργων: Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011, 12:00 - μέχρι εξάντλησης των έργων, Αίθουσα «Νίκος Γκάτσος», «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι)

Παράλληλα με την καθιερωμένη έκθεση των 300 έργων, στην αίθουσα θα φιλοξενηθεί και η έκθεση iDream - μία ομαδική έκθεση, με έργα επιλεγμένων καλλιτεχνών, που παντρεύει διαφορετικές τεχνοτροπίες και εικαστικά ιδιώματα, λειτουργώντας σαν συμπυκνωμένο οπτικό πανόραμα. Ποσοστό από τις πωλήσεις των έργων (θα προσδιοριστεί μεμονωμένα από τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες) θα διατεθεί επίσης για τους σκοπούς της ΕΚΠΛΗΞΗΣ.
Πηγή: skai.gr