Ζωές στους δρόμους της πόλης...

Πέντε Έλληνες φωτορεπόρτερ στρέφουν το φακό τους στην πιο ακραία έκφραση της φτώχειας, όπως αποτυπώνεται καθημερινά στην πόλη μας.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας «Γκολ στη φτώχεια», για την ευαισθητοποίηση ενάντια σε κάθε μορφή κοινωνικού αποκλεισμού, παρουσιάζεται η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο "Ζωές στο δρόμο", στην αίθουσα Άγγελος Σικελιανός στην "Τεχνόπολις" του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι). Θα διαρκέσει μέχρι και την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011.

Σήμερα κατεβάζει αυλαία η έκθεση φωτογραφίας «Emotionally yours» που διοργανώνει το Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών, στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2011.

Από τα πορτρέτα γυναικών που έχουν υποβληθεί σε μαστεκτομή μέχρι τον αγώνα των περιθωριοποιημένων βιοκαλλιεργητών του Μπανγκλαντές («Nayakrisi Andolon»), η Βερολινέζα φωτογράφος Κατερίνα Μουρατίδη παραθέτει μια σειρά από σύγχρονα κοινωνικά θέματα.

Επίσης, στο πλαίσιο του Athens Photo Festival, φέρνει από σήμερα το Ινστιτούτο Γκαίτε (Ομήρου 14-16) το πολυταξιδεμένο της project «Εναλλακτική παγκοσμιοποίηση».

Ο Gaudi, κατα κόσμον Γιώργος Γούδης, έκπληξη του Αrk Festival και Jumping Fish με το τραγούδι "Come Again" παρουσιάζει και τα υπόλοιπα κομμάτια από το ντεμπούτο με την αποψινή συναυλία στo TΩΡΑ Κ44 (Κωνσταντινουπόλεως 44).

«At home on the road» ή αλλιώς στο σπίτι στο δρόμο.
Πρόκειται για ένα ταξιδιωτικό project. Η Goze Saner ετοίμασε τη solo παράστασή της και τη μεταφέρει μέσα σε μια βαλίτσα. Αφήνει πίσω της το Λονδίνο και με αφετηρία τη γενέτειρά της Istanbul, επισκέπτεται διαφορετικά σημεία για να συναντήσει θεατρικές ομάδες και καλλιτέχνες που έχουν υπάρξει για την ίδια “σπίτι”.

Δεύτερος σταθμός της είναι η Αθήνα. Εδώ, οργανώνει δυο παραστάσεις, μια πριν και μια κατόπιν δημιουργικής ανταλλαγής και συνεργασίας με το μουσικό σύνολο “Τhe NQR Εnsemble”. Απόψε στη Knot Gallery (Μιχαλακοπούλου 206 & Αρκαδίας 44).

Το Μικρό Πολυτεχνείο παρουσιάζει για 6η συνεχή χρονιά το Pocket Theatre Festival Μονολόγων και Μονόπρακτων. Ένα διαγωνιστικό low budget φεστιβάλ που δίνει το βήμα σε νέους συγγραφείς και ηθοποιούς για παρουσίαση και αξιολόγηση των έργων τους από καταξιωμένους ανθρώπους της τέχνης.

Όσοι δώσετε το παρόν όχι απλά θα δείτε καινούργιες δουλειές αλλά θα μετρήσει και η ψήφος σας. Μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου, Χώρος Τέχνης Ασωμάτων (Αγίων Ασωμάτων 6).

Πηγή: Γράφει η Άννα Μπουσδούκου