Όλα όσα ξεχωρίσαμε για απόψε

Με μείξη κινηματογραφικής μουσική με τζαζ και τάνγκο, παρουσιάζεται σήμερα το βράδυ αφιέρωμα στον Nino Rota για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του. Ο Richard Galliano, o κορυφαίος εν ζωή ακορντεονίστας του κόσμου και ένας από τους σύγχρονους μύθους της παγκόσμιας μουσικής σκηνής θα δώσει δύο μοναδικά live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σ' ένα επετειακό αφιέρωμα, στο Παλλάς (Βουκουρεστίου 5).

Μετά την επιτυχία που σημείωσαν στη Θεσσαλονίκη, ο Γιώργος Παπαγεωργίου και ο Αντίνοος Αλμπάνης κατηφορίζουν στην Αθήνα, με την παράσταση «I Will Survive» στο Θέατρο Θησείο Τουρναβίτου 7, στου Ψυρρή, κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Η Αθηνά Ρούτση και ο Γιώργος Παλαμιώτης με αφετηρία τη μουσική της Bjork θα παρουσιάσουν σήμερα στο Beton7 (Πύδνας 7, Βοτανικός) το project «All is full of love». 

«Το πιο απείθαρχο και συναρπαστικό τμήμα» των άγνωστων θησαυρών της Εθνικής Πινακοθήκης μας είχε προϊδεάσει ότι θα δούμε στη Γλυπτοθήκη η διευθύντρια Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα. Μετά τα εγκαίνια του πρώτου τμήματος της έκθεσης, περιμένουμε από σήμερα τις συλλογές της μεταπολεμικής και της σύγχρονης τέχνης στους παλιούς βασιλικούς στάβλους στο Γουδή στο Αλσος Στρατού.

Το 1ο Φεστιβάλ Stand-Up Comedy φιλοδοξεί να συστήσει υποψήφιους κωμικούς, τους οποίους θα αξιολογήσει ως κριτική επιτροπή το ίδιο το κοινό. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του πολιτιστικού φορέα Πολύτροπο Τέχνης, με τη συνεργασία του Comedy Lab. Τη βραδιά του αποψινού διαγωνισμού στη μουσική σκηνή «Αυλαία», (Αγίου Όρους 15 & Κωνσταντινουπόλεως 115), παρουσιάζει ο Γιώργος Χατζηπαύλου.

Επειδή κάνει πολύ κρύο σήμερα καλός προορισμός για το βράδυ είναι το Ginkgo Biloba (Σόλωνος 136). Μετά τις 9.30 μπορείτε να πιείτε το ποτό σας αλλά και να δείτε (και να ακούσετε!) την αθηναϊκή post rock μπάντα Misuse που κυκλοφόρησε το νέο της άλμπουμ "April" και το γιορτάζει με ένα party. Στα πλατό θα βρίσκεται ο Δημήτρης Πατσαρός.
Πηγή: Γράφει η Άννα Μπουσδούκου