Η Lady Gaga στην Ελλάδα;

Η Lady Gaga στην Ελλάδα; Η απάντηση είναι : σχεδόν! Ο ιδιαίτερα ταλαντούχος αλλά και ευφυής Ennio Marchetto που καταφέρνει μόνο με μερικά κομμάτια χαρτιού και άφθονο χιούμορ να μιμηθεί τη διάσημη star, αλλά και άλλες πασίγνωστες προσωπικότητες της επικαιρότητας, έρχεται και πάλι για παραστάσεις στην Αθήνα, στο Μέγαρο Μουσικής, από σήμερα έως την Κυριακή 13 Νοεμβρίου.



Οι Kilimanjaro Darkjazz Ensemble δημιουργήθηκαν το 2000 ως ένα σχήμα που θα έγραφε μουσική για ταινίες του βωβού κινηματογράφου και κατέληξαν σήμερα να αποτελούν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σχήματα. Απόψε θα εμφανιστούν στο Gagarin 205 (Gagarin 205). Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Τhe Mount Fuji Doomjazz Corporation.

Οι μουσικές όμως στο Gagarin δεν ασταματούν απόψε καθώς αύριο Σάββατο ο Jean-Christophe Le Saout, κατά κόσμον Wax Tailor, ένας από τους σπουδαιότερους σύγχρονους djs και παραγωγούς μας περιμένει μετά τις 21:30. Ηλεκτρονικά στοιχεία και hip hop λούπες, με μελωδίες κλασσικών οργάνων, παντρεύονται και γεννούν soul, funk, hip hop, αλλά και 60's pop ήχους.

Έξι παιδιά μεταξύ μεταξύ 16 και 18 ετών παίζουν κιθάρα, μπάσο, ντραμς, τρομπέτα και τρομπόνι και διαμορφώνουν μια εκδοχή ελληνόφωνου ska και η μπάντα τους λέγεται Barakiti. Από την άλλη πλευρά, οι Bad Bid επιδίδονται σε πιο ska punk ήχους. Τέλος, οι Tuxedo Conspiracy, είναι πιστοί στο ska-swing-punk rock. Και οι τρεις μπάντες δίνουν ραντεβού απόψε στο six d.o.g.s. (Αβραμιώτου 6-8).

Πώς συνδέονται οι αθηναϊκές γειτονιές με τα Μουσεία της πόλης; Κάθε Παρασκευή και Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου, το Δίκτυο Μουσείων και Ποριστικών Φορέων του Ιστορικού Κέντρου διοργανώνει "Μουσειακές διαδρομές" στο κέντρο της πόλης. Αύριο Σάββατο, θα γίνει ξενάγηση στο Ίδρυμα Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού στην έκθεση "Χρήστος Κεχαγιόγλου: Η Κιβωτός του Νου στην οικία Κατακουζηνού" (Λ. Αμαλίας 4 , Σύνταγμα).

Πολύ καλή επιλογή για την Κυριακή το βράδυ είναι η παράσταση "Το αμάρτημα της μητρός μου" του Γεωργίου Μ. Βιζυηνού. Η εταιρεία ΩΔΗ, συνεχίζει τις παραστάσεις στη Θεατρική Σκηνή Ζωή Λάσκαρη στον πολυχώρο της Αθηναΐδας (Καστοριάς 34-36 Βοτανικός).

Πηγή: Γράφει η Άννα Μπουσδούκου