Iran AP

Επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Όλες οι εξελίξεις

Επίθεση στο Ιράν με πυραύλους πραγματοποίησε το Ισραήλ τα ξημερώματα, με την Τεχεράνη πάντως να την υποβαθμίζει, μεταδίδοντας εικόνες κανονικότητας από τις ιρανικές πόλεις. Τα συστήματα αεράμυνας του Ιράν ενεργοποιήθηκαν σε αρκετές περιοχές ως προφύλαξη έναντι πιθανών εναέριων απειλών, σύμφωνα με την τελευταία αναφορά του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων IRNA.

Κλείσιμο

Μικρή πόλη με πολλές επιλογές

O Βρετανός καλλιτέχνης Andy Holden επισκέπτεται την Αθήνα για να παρουσιάσει το νέο έργο «The Cookham Erratics». Στο πλαίσιο του προγράμματος «Καλλιτέχνες σε διάλογο με το Μουσείο Μπενάκη» - μία συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο, με σκοπό τη συνάντηση τεσσάρων καλλιτεχνών από την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Βρετανία, οι οποίοι δραστηριοποιούνται τόσο στην εγχώρια σκηνή της κάθε χώρας όσο και στη διεθνή σκηνή. Κεντρικό κτίριο Μουσείου Μπενάκη, Κουμπάρη 1.

Πρωτοπόρα στον τομέα του εφηβικού θεάτρου στην Ελλάδα, η ομάδα Grasshopper και η καλλιτεχνική υπεύθυνή της, σκηνοθέτης και παιδοψυχίατρος Σοφία Βγενοπούλου, παρουσιάζουν την παράσταση "Στην Οθόνη Φως", το πρώτο ελληνικό έργο για εφήβους σε συνεργασία με τον συγγραφέα Βαγγέλη Xατζηγιαννίδη. Από σήμερα ανεβαίνει, στην Αίθουσα εκθέσεων & διαλέξεων της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών (Λεωφόρος Συγγρού 107-109).

Κάθε δεύτερη Πέμπτη όμως, ο Indieana Jones ξεθάβει indie διαμάντια θαμμένα στη λάσπη της μουσικης των '80s και των 90s, παίζοντάς τα back2back με όλα τα νέα εναλλακτικά σχήματα και τους alternative ήχους των τελευταίων ετών. Indie The club, Ιεροφάντων 13.

Ο σκηνοθέτης και συγγραφέας Τοσίκι Οκάντα και η ομάδα Chelfisch με την οποία εμφανίστηκε, έχει κάνει αίσθηση διεθνώς για την οξύτητα με την οποία θίγει κοινωνικά ζητήματα μέσα από τις παραστάσεις του.

Για πρώτη φορά το ελληνικό κοινό θα έχει τη δυνατότητα να δει τον ίδιο και την επίκαιρη παράστασή του, «Hot pepper, air conditioner and the farewell speech» στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Λεωφόρος Συγγρού 107-109), από σήμερα μέχρι και την Κυριακή.

Εάν αναρωτιέστε πώς μπορείτε να κλέψετε έναν ουρανοξύστη ή εάν θέλετε να δείτε την κωμική πλευρά των δύσκολων ημερών που διανύουμε, τότε μη χάσετε την ταινία που βγαίνει από σήμερα στις αίθουσες «Πώς να κλέψετε έναν ουρανοξύστη» Πρόκειται για αμερικανική ταινία, σε σκηνοθεσία Μπρετ Ράτνερ με τους: Μπεν Στίλερ, Έντι Μέρφι και Κέισι Αφλεκ.

Παναγιώτης Τέτσης. Αν και 86 ετών σήμερα, δεν εγκαταλείπει το καβαλέτο του και συνεχίζει να εκθέτει τα έργα του. Δεκαοκτώ νέους πίνακες, εμπνευσμένους από τη φύση, παρουσιάζει στην έκθεση «Η ζωγραφική του σήμερα» στο Μέγαρο Μουσικής (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη).

Στην έκθεση παρουσιάζονται επίσης και παλιότερα έργα, που ανήκουν τόσο στον ίδιο όσο και σε συλλέκτες, καθώς και ορισμένα εννοιολογικά συγγενή έργα, δάνεια της Εθνικής Πινακοθήκης.

Πηγή: Γράφει η Άννα Μπουσδούκου