Κλείσιμο

Ποιός είπε ότι η πόλη κοιμάται το βράδυ;

Οι Blues Wire συναντούν τους Απροσάρμοστους. Το six d.o.g.s. γίνεται 2 χρονών και το γιορτάζει. Το "1ο Amateur Party" είναι εδώ. Το Athens Video Dance Project ξεκινά αύριο ενώ η «Μέρα Δρόμου» συνεχίζει και φέτος για 4η χρονιά! Όλα αυτά είναι μόνο η αρχή για όλα εκείνα που πρόκειται να συμβούν στο κέντρο της Αθήνας απόψε αλλά και το τριήμερο που ακολουθεί.

Απόψε το βράδυ η πιο σημαντική blues μπάντα της χώρας συναντά ένα μυθικό γκρουπ με μεγάλη κληρονομιά. Οι Blues Wire με τους Απροσάρμοστους δίνουν ραντεβού στο Κύτταρο (Ηπείρου 48 και Αχαρνών) για να μας δείξουν τι μπορούν να καταφέρουν μαζί

Party γενεθλίων θα έχουμε όμως στην οδό Αβραμιώτου. Το six d.o.g.s. γίνεται 2 χρονών και κάνει ένα μεγάλο party προς τιμήν όλων εκείνων που καθημερινά το κάνουν να σφύζει από ζωή. Με το ντουέτο των Skinnerbox, με techno-jazz και φουτουριστική ambient electronica και την Αerea Negrot, τους Glacial και Pan & Mr. Statik θα είμαστε εκεί για να ευχηθούμε: χρόνια πολλά!

Στην οδό Λεμπέση όμως, στον αριθμό15, τo βρετανικό δίδυμο Psychemagik έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα συναντά τους Amateurboyz και τον Alexees και γιορτάζουν το Halloween με το "1ο Amateur Party" στο ALPHABETALAMDA, υποδεχόμενοι τους Psychemagik και αρκετούς καλεσμένους.

Η Τέχνη του Χορού παντρεύεται με την 7η Τέχνη και πιο συγκεκριμένα την Τέχνη του Video. Αύριο, Παρασκευή το Athens Video Dance Project στοχεύει να προσφέρει στο κοινό μια εκδοχή της Τέχνης του Χορού, όχι μόνο με την κλασσική της μορφή της παράστασης αλλά και με την παρουσίαση σύγχρονων μορφών έκφρασης, όπως το videodance.

Το έργο δουλεύουν νέοι αλλά και παλαιότεροι διάσημοι δημιουργοί του είδους, και μας καλούν στο Booze Comperativa (Κολοκοτρώνη 57).

Μέρα Δρόμου 2011. Συνεχίζει και φέτος για 4η χρονιά στοχεύοντας στη δυναμική ανάπτυξη μίας πλατφόρμας που θα υποστηρίζει και θα υποστηρίζεται από τον δημόσιο χώρο. Θέατρο, Χορός, Τσίρκο, Εικαστικά, Μουσική, Ποίηση, Κινηματογράφος, Αρχιτεκτονική αλλά και κοινωνικές δράσεις, κάθε τέχνη και μορφή έκφρασης καλούνται να λειτουργήσουν ως αφορμή για να βγούμε και να συναντηθούμε στον ελεύθερο δημόσιο χώρο.

Στις 20:00 το βράδυ θα ξεκινήσει από διάφορα σημεία του κέντρου παρέλαση που θα περάσει από Ερμού - Καπνικαρέα - Μοναστηράκι- Διονυσίου Αεροπαγίτου θα καταλήξει σε πάρτυ δρόμου στην Πλ. Ασωμάτων.

Έπειτα από μια επιτυχημένη παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα της Ύδρας η έκθεση “Eleventh Plateau” έρχεται στην Αθήνα. Σκοπός είναι η διερεύνηση του ρόλου της τέχνης στα σύγχρονα οικολογικά ζητήματα. Μέχρι τις 20 Νοεμβρίου, στο Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134, Θησείο).
Πηγή: Γράφει η Άννα Μπουσδούκου