Δευτέρα σήμερα. Ε, και;

Το εργαστήριο City Travellers ξεκινάει από σήμερα στο Booze Comperativa, Κολοκοτρώνη 57 και αντικείμενο έχει τη μελέτη και τη σπουδή της σύγχρονης εικαστικής σκέψης και έκφρασης.

Μέχρι τις 4 Νοεμβρίου μπορείτε να επισκεφθείτε την έκθεση αφίσας στον πολυχώρο Hub, Αλκμήνης 5, Κάτω Πετράλωνα, όπου 45 ελληνικά συγκροτήματα και solo καλλιτέχνες παραθέτουν τα έργα τους, όπως ψηφιακές εκτυπώσεις ή ακόμα και μεταξοτυπίες.

Μήπως έχετε συγγραφικές εμμονές; Η αστυνομική λογοτεχνία είναι το σημερινό θέμα στο Floral. Και εκεί θα σας περιμένουν ο Δημήτρης Μαμαλούκας και η Χίλτα Παπαδημητρίου. Θεμιστοκλέους 80, Πλατεία Εξαρχείων.

Για όσους δεν έχουμε το αστυνομικό δαιμόνιο μέσα μας, ο δρόμος μας βγάζει προς Σύναγμα. Από σήμερα η Άννα Δημητρίου παρουσιάζει την έκθεση κολάζ "VINTAGE WALLPAPERS", στο Bartesera, Κολοκοτρώνη 25. Σύμφωνα με την ίδια, η οποία είναι επηρεασμένη από τα κινηματογραφικά κολάζ του Γκοντάρ, το κολάζ μοιάζει με μια τσάντα που την αναποδογυρίζεις και πέφτουν πράγματα.

Κατεβαίνοντας την Πειραιώς, στον αριθμό 84, στο Bios ανεβαίνει για δεύτερη σεζόν «ο Πελεκάνος». Πρόκειται για το αυτοβιογραφικό έργο του Όγκουστ Στρίντμπεργκ. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.30, μόνο για 10 παραστάσεις.

Έως τις 30 Οκτωβρίου μη χάσετε την έκθεση «Μέσα/Πέρα από τα σύνορα», η οποία φιλοξενείται στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Βασιλίσσης Σοφίας 22. Πρόκειται για 40 επιλεγμένα έργα από τη συλλογή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, με θέμα τη μελέτη της εξέλιξης της ευρωπαϊκής τέχνης τα τελευταία πενήντα χρόνια.


Πηγή: Γράφει η Άννα Μπουσδούκου