Pause/Play

Το TAF (Νορμανού 5, Μοναστηράκι) παρουσιάζει την έκθεση Pause/Play, που εγκαινιάζεται σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 6 Νοεμβρίου 2011.

Pause/Play. Μια έκθεση που διερευνά την έννοια του παιγνιώδους και την πρακτική του παιχνιδιού ως κριτική διαδικασία . Το παιχνίδι προσεγγίζεται ως τρόπος κατανόησης και διαχείρισης της πραγματικότητας, ως συμπεριφορά και στάση ζωής που βασίζεται στην επινόηση, την έκφραση, τη μεταμόρφωση, τη διερώτηση, τη φαντασία και τον αστεϊσμό, δίχως να ενέχει το διαχωρισμό μεταξύ νικητών και χαμένων.

Για τους σινεφίλ όμως, κάνουμε στάση στην Ιπποκράτους. Στον αριθμό 15, βρίσκεται ο Κινηματογραφικός Τομέας της Πανεπιστημιακής Λέσχης. Στα πλαίσια του Εβδομαδιαίου Προγράμματος Προβολών & Σεμιναρίων, απόψε στις 20.30, το θέμα είναι: Ερασιτέχνης Κινηματογραφιστής.

Κατεβαίνοντας προς Πειραιώς, η Θεατρική Ομάδα Όριο παρουσιάζει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το έργο του σημαντικού Γάλλου δραματουργού, Ζαν Ταρντιέ, "..σου 'πα…μου 'πες", στο BIOS (Πειραιώς 84). Μια σύνθεση από θεατρικά κείμενα και ποιήματα που μας ξεναγούν στον έξυπνο κόσμο του Ζαν Ταρντιέ με τέσσερις ηθοποιούς να μοιράζονται όλους τους ρόλους.

Μιας και είμαστε στην κατηγορία παραστάσεις, σήμερα και αύριο, οι Dead or Alive παρουσιάζουν στην Frown Tails, Παραμυθιάς 6 στην περιοχή Κεραμεικός - Μεταξουργείο, performance, διάρκειας 40΄, στα πλαίσια του ReMap 3.

40 λεπτά όμως διαρκεί και η performance που παρουσιάζεται στην θεατρική σκηνή του 2ου ορόφου στο Booze Cooperativa,Κολοκοτρώνη 57. Με τίτλο "deconstruction", η παράσταση κάνει τον θεατή κομμάτι της ιστορίας και αναδιαμορφώνει το αποτέλεσμα.

Όμως απόψε έχουμε και party γενεθλίων! Κατευθυνόμαστε προς Πλατεία Καρύτση. Το Bartesera, γιορτάζει τα 6 χρόνια λειτουργίας του και μας καλεί με στόχο αφενός να του ευχηθούμε αφετέρου... να πάρουμε δύναμη για ...το χειμώνα που έρχεται!
Πηγή: Γράφει η Άννα Μπουσδούκου