Εσύ, τι θα κάνεις απόψε;

Ο "μάγος" της σκηνής, Ρομπέρ Λεπάζ, έρχεται να συναρπάσει το ελληνικό κοινό στην πρώτη του εμφάνιση στη χώρα μας, με την παράσταση "The far side of the moon", έργο-σταθμό του παγκοσμίου θεάτρου.

Από σήμερα έως και τις 16 Οκτωβρίου, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών, Λεωφόρος Συγγρού 107-109, ο Καναδός σκηνοθέτης του θεάτρου, της όπερας και του κινηματογράφου, παρουσιάζει το φαντασμαγορικό one-man show, που έχει παιχτεί σε περισσότερες από 45 χώρες παγκοσμίως και απέσπασε Υποψηφιότητα για Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας με την κινηματογραφική του μεταφορά το 2003.

Ώρα για party!
Θυμάστε τα party που κάναμε στα σπίτια; Που διώχναμε τους γονείς από το σπίτι... που κάποιος έφερνε τους δίσκους και τα CD του και μπορούσε να μας κρατήσει όρθιους όλο το βράδυ ή να καταστρέψει τα πάντα; Τι θα ακούγαμε άραγε σήμερα σε ένα τέτοιο party; Πως ακούγονται οι Doors και οι Beatles, μαζί με τη Nina Simone και την Diana Krall;

Προσπαθώντας να απαντήσουν σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα οι music soup, μας προσκαλούν απόψε στο Dizzy Miles, Αθανασίας 4 και Ευτυχίδου στο Μετς σε ένα party, με πολύ κέφι. Ανακατεύουν, διασκευάζουν κομμάτια, αυτοσχεδιάζουν και κυρίως διασκεδάζουν.

Μιας και βρισκόμαστε όμως στο Μετς, θα κάνουμε οπωσδήποτε μια στάση στην οδό Τριβωνιανού στον αριθμό 17. Από σήμερα έως και την Κυριακή, η jazz επιστρέφει κυριολεκτικά στο σπίτι της.

Το Half Note Jazz Club ανοίγει τις πύλες του με το «The golden girl of funk»! Αυτός είναι ο χαρακτηρισμός που επάξια κέρδισε η Gizelle Smith μόλις έκανε την εμφάνιση της στη funk μουσική σκηνή του Λονδίνου πριν από τρία χρόνια, ως η τραγουδίστρια των The Mighty Mocambos.

Στον σπουδαίο Άγγλο ηθοποιό και σκηνοθέτη Τσάρλυ Τσάπλιν είναι αφιερωμένος ο Οκτώβριος στο Black Duck. Από σήμερα έως και τις 27 Οκτωβρίου, στον πολυχώρο της οδού Χρήστου Λαδά 9Α, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις, μέσα από τις οποίες θα ξαναζήσουμε τη γοητεία πάντα θλιμμένου τύπου, του θρυλικού Σαρλώ!

Το αφιέρωμα, στον πρωτοπόρο πρωταγωνιστή, αλλά και σεναριογράφο, σκηνοθέτη και συνθέτη, περιλαμβάνει έκθεση ρούχων και αξεσουάρ εμπνευσμένων από την εποχή εκείνη, ενώ, καθημερινά θα προβάλλονται ταινίες του.


Πηγή: Γράφει η Άννα Μπουσδούκου