Κλείσιμο

Ο μισός βέσπα

Δεκαεννιά “μυθιστορήματα του ενός λεπτού” που κάθονται χαλαρά σε ένα παγκάκι, άλλοτε κλαίγοντας γοερά κι άλλοτε χαζεύοντας τις πάπιες.

Κυνικά μα ταυτόχρονα τρυφερά, άλλα πιο βαριά κι άλλα μόλις λίγων γραμμαρίων, κάποια ελλειπτικά, άλλα υπαινικτικά, και κάποια τάχα προφανή, τα μυθιστορήματα του ενός λεπτού σε χαστουκίζουν ευγενικά, καθώς σε βάζουν στο νόημα το πολύ σε ένα λεπτό (χωρίς περιττές παρακάμψεις), μιλώντας για απλά καθημερινά πράγματα, όπως: νυφικά που αλλάζουν χρώμα, ψάρια που φυτρώνουν στα δέντρα, κενταύρους ράτσας πιάτζιο.

Ένα βιβλίο ρομαντικό (αν το διαβάσεις Πέμπτη απόγευμα), χυδαίο (αν το διαβάσεις Κυριακή πρωί), ταυτόχρονα γλυκό και πικρό, όπου αλήθεια και σουρεαλισμός κρύβονται χεράκι-χεράκι πίσω από τους θάμνους.

Γνωρίστε το βιβλίο "ο μισός βέσπα" (εκδόσεις Απόπειρα), τη συγγραφέα και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γεννήθηκαν οι χαρακτήρες (και την μουσική που ακούνε).

Παρουσιάζει: η ηθοποιός Εύα Κοτανίδη.

Ομιλητές: ο συγγραφέας Γιώργος Κ. Ψάλτης, ενώ θα διαβάσουν αποσπάσματα ο συγγραφέας/σκηνοθέτης Αχιλλέας Κυριακίδης και ο creative/τραγουδοποιός Μιχάλης Μουλάκης (ο οποίος θα μοιραστεί και την εμπειρία του σε σχέση με το βίβλιο -ως ο πρώτος επίσημος αναγνώστης του, πολύ πριν τυπωθεί).

Αν ψάχνετε απαντήσεις στα ερωτήματα "γιατί τα διηγήματα ονομάστηκαν μυθιστορήματα του ενός λεπτού;" και "ποιο το νόημα της σελίδας 57;", αυτή είναι η τυχερή σας βραδιά, ενώ θα έχετε την ευκαιρία να κερδίσετε το βιβλίο σε έναν μίνι-διαγωνισμό σουρεαλισμού.

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 9:00 μ.μ. - 11:00 μ.μ.
Hoxton Bar, Βουτάδων 42, Γκάζι
Πηγή: Γράφει η Άννα Μπουσδούκου