Living with or without money?

«Η ζωή που βασίζεται στις χρηματικές συναλλαγές είναι μια κατάσταση αδιέξοδη», διατείνεται η 68χρονη Χάιντεμαρί Σβέρμερ. Η βραβευμένη Νορβηγίδα σκηνοθέτης Line Halvorsen παρακολουθεί την Χ. Σβέρμερ στην καθημερινότητα της, που είναι αφιερωμένη στην διδασκαλία της θεωρίας της για μια ζωή χωρίς χρήματα. Διαρκώς ταξιδεύει, αποκτά νέες γνωριμίες και εμπειρίες παραδίδοντας διαλέξεις και δίνοντας συνεντεύξεις.

Με ελεύθερη είσοδο το Γαλλικό Ινστιτούτο, στην οδό Σίνα 31, παρουσιάζει απόψε στις 20.00, την ταινία της βραβευμένης Νορβηγίδας Line Halvorsen, με τίτλο «Ζώντας Χωρίς Χρήματα». Με την υποστήριξη της Νορβηγικής Πρεσβείας της Αθήνας και του Νορβηγικού Ινστιτούτου, η ταινία πραγματεύεται τη θεωρία της Halvorsen, για μια ζωή...χωρίς χρήματα.

Μετά από αυτόν τον εναλλακτικό τρόπο ζωής, επιστρέφουμε πίσω στα δικά μας και συνεχίζουμε τη βόλτα μας στο κέντρο της Αθήνας. Άλλωστε, σε αυτή την πόλη είτε έχουμε είτε δεν έχουμε λεφτά, υπάρχει ακόμα η δυνατότητα, να περάσουμε καλά.

Κατηφορίζοντας τη Σίνα, επόμενη στάση είναι το City Link – Στοά Σπυρομήλιου. Στο εμπορικό τετράγωνο Πανεπιστημίου, Βουκουρεστίου, Σταδίου και Αμερικής έχουν τη δυνατότητα οι περαστικοί να απολαύσουν στην περατζάδα τους έργα, είκοσι πρωτοεμφανιζόμενων καλλιτεχνών, φοιτητών και νέων απόφοιτων της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.

Η έκθεση Reply Forward δίνει για δεύτερη χρονιά την ευκαιρία σε φρέσκους δημιουργούς να καταθέσουν δημόσια τη δική τους εικαστική πρόταση, και θα διαρκέσει έως τις 8 Οκτωβρίου.

Και τώρα ετοιμαστείτε να σαπουνίσουμε! Τα Soap Parties επιστρέφουν αλλά αυτή τη φορά αλλάζουν σπίτι. Ο νέος χώρος για να απομακρύνουν τους λιπαρούς λεκέδες και να χαρίσουν έντονη φρεσκάδα που διαρκεί, όπως λένε οι ίδιοι οι διοργανωτές, είναι το Σπιρτόκουτο Bar. Μακριά από τη φασαρία της πολύς στην καρδιά όμως του κέντρου, το Σπιρτόκουτο βρίσκεται στην οδό Κειριαδων 15, στα Πετράλωνα και υπόσχεται με τις χαμηλές τιμές στα ποτά, ότι κάθε hour είναι happy.

Την σεζόν θα εγκαινιάσουν απόψε στις 9.30, οι αγαπημένοι Tango With Lions, οι οποίοι θα μας υποδεχτούν με ένα πλούσιο set που θα περιέχει από Funky και soul έως indie και alternative rock. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για όσους δεν έχει φύγει ακόμα το καλοκαίρι και πιθύμησαν ένα καλό κοκτέιλ, φυσικά η πρόταση μας είναι ένα πέρασμα από το Baba Au Rum. Στο στενό της Κλειτίου στον αριθμό 6, λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ ο DJ Bwana μας προσκαλεί σε μια βραδιά με exotic grooves, cosmic jazz και φανταστικά soundtracks για ανύπαρκτα film.

Καλή διασκέδαση!



Πηγή: Γράφει η Άννα Μπουσδούκου