Σταύρος Μπένος: Ερειπιώνες τα περισσότερα αρχαία θέατρα

Την άσχημη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα περισσότερα αρχαία θέατρα στη χώρα μας περιέγραψε στον ΣΚΑΪ ο Σταυρός Μπένος, επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών «Διάζωμα», και πρώην υπουργός, αποκαλώντας τα «ερειπιώνες».

«Τα περισσότερα αρχαία θέατρα έχουν μια εικόνα απόλυτης εγκατάλειψης, είναι ερειπιώνες, πολύ λίγα μνημεία είναι σε αξιοπρεπή και λειτουργική κατάσταση» δήλωσε στον στον Άρη Πορτοσάλτε ο Στάυρος Μπένος.

Δήλωσε ότι τα περισσότερα από αυτά, είναι αφημένα στην λήθη και στην τύχη του χρόνου και στην μανία των καιρικών συνθηκών, αλλά πολλές φορές και των ανθρώπων.

Ο κ. Μπένος πρόσθεσε ότι είναι συγκινητικές οι εθελοντικές προσφορές ακόμα και οι οικονομικές από φτωχούς ανθρώπους, από μικρά παιδιά και από σχολεία στην προσπάθεια του «Διαζώματος».

«Μας έχουν καταπλήξει αυτή τη στιγμή τα απέραντα ‘κοιτάσματα’ που υπάρχουν σε αυτή την χώρα, κοιτάσματα ανθρώπινα εννοώ, που προστρέχουν για να βοηθήσουν σε αυτή τη δύσκολη στιγμή αλλά φαίνεται ότι οι πολίτες αυτής της χώρας θέλουν να βγάλουν μπροστά τη φωτεινή πλευρά και τη δικιά τους και της χώρας» σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Στόχος της Κίνησης Πολιτών είναι η ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων, η εξεύρεση πόρων και η ένταξή τους στην καθημερινότητα μας.
Πηγή: skai.gr