Η Deborah Myers μιλά στο skai.gr

Πως προέκυψε η ιδέα για κοινή συναυλία με τον Γιώργο Περρή στο θέατρο Badminton;
Με τον Γιώργο συναντηθήκαμε πρώτη φορά πριν τρία χρόνια, όταν ταραγουδήσαμε σε μία συναυλία με τον Μάριο Φραγκούλη. Στιγμιαία, αστραπιαία συμπαθήσαμε ο ένας τον άλλον στην σκηνή και στο παρασκήνιο. Απο τότε γίναμε καλοί φίλοι. Αποφασίσαμε ότι θα ήταν ωραίο να δώσουμε μαζί μια συναυλία και το συζητούσαμε πολύ καιρό αλλά με τα φορτωμένα προγράμματά μας ήταν αδύνατον μέχρι τώρα...

Kάνετε πρόβες με skype;
Κάνουμε πρόβες μέσω skype, μ’αυτό τον τρόπο διασκεδάζουν και τα παιδιά μου. Είναι παράξενη εμπειρία, συχνά υπάρχει καθυστέρηση αλλά αποδίδει. Ανυπομονώ να έρθω στην Αθήνα για να κάνουμε πρόβες με τον παλιό καλό τρόπο.

Eχεις συνεργαστεί με τις σημαντικότερες ορχήστρες και σπουδαίους καλλιτέχνες, ποιες ειναι οι καλύτερες αναμνήσεις;

Κάθε συναυλία μου είναι τελείως διαφορετική και έχω διασκεδάσει σε πολλές για πολλούς διαφορετικούς λόγους. Ποτέ δεν θα ξεχάσω την πρώτη φορά που εμφανίστηκα με τον Μάριο στο Ηρώδειο Δεν είχα ξαναδεί ποτέ τόσο υπέροχο θέατρο και αυτό δεν άλλαξε μέχρι σήμερα. Ηταν αλήθεια μαγικό όταν τραγούδησα με τον Χοσέ Καρέρας. Επίσης θαυμάσιο ήταν το ταξίδι μου στην Μόσχα για την παράσταση με την Nevoy όπερα. Μετά στο μιούζικαλ έζησα «στιγμές» με ταλέντα όπως η Elaine Page. Θα μπορούσα να γράψω σελίδες και σελίδες για τις καλλιτεχνικές μου εμπειρίες επειδή ήταν αληθινά υπέροχες.

Αγαπημένοι σου ρόλοι;
Αγαπημένοι μου ρόλοι ήταν η Eliza Doolittle στο My Fair Lady και η Adina στο Donizettis L Elisir Damore.

Οταν πήγες με την μαμά σου να δείτε την ταινία "η μελωδία της ευτυχίας", αποφάσισες ότι θα γίνεις τραγουδίστρια;
Ημουν τεσσάρων χρονών όταν πήγα με την μαμά μου να δώ αυτή την ταινία ήμουνα αληθινά μαγεμένη από την ιστορία και την Julie Andrews. Απο εκείνη την ημέρα δεν μπορούσα να σταματήσω να τραγουδάω και ήξερα ότι σίγουρα στην ζωή μου θα γίνω τραγουδίστρια.

Αν άρχιζες τώρα θα άλλαζες κάτι;
Ειλικρινά δεν θα άλλαζα τίποτα. Πέρασα όμορφα φοιτητικά χρόνια, συνάντησα σπουδαίους ανθρώπους και είχα καταπληκτικές ευκαιρίες

Η καριέρα κτίζεται με περισσότερα όχι ή ναι; 
Για να κτίσεις μια καριέρα πρέπει να επιλέξεις να κάνεις το σωστό. Προφανώς σε κανέναν δεν αρέσει να αρνείται συνεργασίες αλλά αν κάτι δεν είναι σωστό πρέπει να το απορρίψεις.

Πως είναι να είσαι μητέρα τριών παιδιών;

Ειλικρινά το ότι είμαι μητέρα τριών παιδιών είναι το πιο ικανοποιητικό και θαυμάσιο πράγμα που έχω κάνει στην ζωή μου Ειναι.μοναδικά!!. Δεν νομίζω οτι κάποιος μπορεί να φανταστεί το δέσιμο και την αγάπη που αισθάνεται για ένα παιδί μέχρι να γίνει γονιός. Ειναι ακαταμάχητο!

Τι είναι η Ελλάδα για σένα, μιλάς Ελληνικά;
Μιλάω πολύ λίγο Ελληνικά αλλά η Ελλάδα είναι το δεύτερο μου σπίτι. Ερχομαι 15 χρόνια τώρα, αγάπησα τον Ελληνική κουλτούρα , τους ανθρώπους, και φυσικά την χώρα. Με τιμά ιδιαίτερα που οι Εληνες με έκαναν να αισθάνομαι σαν Ελληνίδα..

Τι θα κάνεις το καλοκαίρι;
Το καλοκαίρι θα είμαι στην Αγγλία , θα συμμετέχω σε πολλές υπαίθριες συναυλίες το οποίο είναι πάντα μια εμπειρία αφού δεν έχουμε το προνόμιο του καλού καιρού και συχνά λόγω βροχής αναβάλλονται ή μεταφέρονται οι παραστάσεις. Ομως πάντα περνάμε καλά. Οι παραστάσεις μου θα έχουν ποικίλο ρεπερτόριο απο όπερες μέχρι μιούζικαλ.

Ετοιμάζεις καινούργιο δίσκο, ποια είναι η γνώμη σου για τους νέους τρόπους διανομής της μουσικής;
Ετοιμάζω ένα καινούργιο cd δίσκο τον οποίο ελπίζω να ηχογραφήσω το Φθινόπωρο. Νομίζω ο τρόπος διανομής της μουσικής στις μέρες μας είναι φανταστικός αλλά νομίζω επίσης ότι ο παλιός τρόπος της αγοράς ενος δίσκου ήταν ιδιαίτερος. Δυστυχώς, τείνει να εξαφανιστεί αλλά είναι απλά ενα σημάδι των καιρών.
Πηγή: Λίλιαν Αλεξάκου