O μεγάλος βιολονίστας Φάμπιο Μπιόντι στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών

Η Καμεράτα, υπό τη μουσική διεύθυνση του φημισμένου Φάμπιο Μπιόντι, αναβιώνει την ατμόσφαιρα της ιταλικής μπαρόκ μουσικής σε μια μοναδική συναυλία, στις 22 Μαΐου 2011, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών.

Τι συμβαίνει όταν το δοξάρι ενός από τους μεγαλύτερους βιολονίστες της εποχής μας διασταυρώνεται με τα μπαρόκ δοξάρια της Καμεράτα; Μια εκρηκτική βραδιά με άρωμα ιταλικού μπαρόκ και πολλή αδρεναλίνη.

Ο Φάμπιο Μπιόντι βρίσκεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και με τη μοναδική τέχνη του ζωντανεύει τις μαγευτικές σελίδες των Σαμμαρτίνι, Βιβάλντι, Κορέλλι και Τζεμινιάνι. Πρόκειται για έργα δεξιοτεχνικά, που άλλοτε κόβουν την ανάσα και άλλοτε συγκινούν με το λυρισμό και την αισθαντικότητά τους· μουσικές εστιασμένες στην οικογένεια του βιολιού, με τη σφραγίδα της προσωπικής (και ενίοτε εκκεντρικής) ερμηνείας του μεγάλου Ιταλού βιολονίστα. Μαζί του, στην πανέμορφη καντάτα Amor hai vinto του Βιβάλντι, η Ελληνίδα μεσόφωνος Μαίρη-Έλεν Νέζη, που ακτινοβολεί διεθνώς με την ομορφιά της φωνής της και την ποιότητα της ερμηνείας της.

Οι νικητές των διπλών προσκλήσεων για τον Φάμπιο Μπιόντι και την Καμεράτα! 

Στους παρακάτω χρήστες του Twitter έχει σταλεί direct message με οδηγίες. Ευχαριστούμε για την συμμετοχή!

SergeiTheBig

Όσοι δεν έχουν λάβει μήνυμα να επικοινωνήσουν με το skai.gr στη διεύθυνση: webmaster@skai.gr

Η συναυλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο συνεργασίας της Καμεράτα με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Μέγας Χορηγός της ορχήστρας για το 2011 είναι το Ίδρυμα Ωνάση. 

Ο κύκλος αυτός των μουσικών εκδηλώσεων βασίζεται στη δουλειά της Καμεράτα με όργανα εποχής. Το πρόγραμμα «Η Καμεράτα στη Στέγη» εστιάζει σε έργα της μπαρόκ και πρώιμης κλασικής περιόδου, αναδεικνύοντας τους Έλληνες σολίστ αλλά και επιλέγοντας συνεργασίες με κορυφαίους μουσικούς και λυρικούς τραγουδιστές από το εξωτερικό. Η Καμεράτα, με το έργο της με όργανα εποχής, εισήλθε πρόσφατα στη διεθνή δισκογραφία, με την πρώτη παγκόσμια ηχογράφηση του έργου Alessandro Severo του Χαίντελ καθώς και του Don Crepuscolo, μια μονόπρακτη κωμική όπερα του Νικόλαου Μάντζαρου, που κυκλοφορεί από την MDG.

Γεννημένος στο Παλέρμο, ο Φάμπιο Μπιόντι ξεκίνησε τη διεθνή του σταδιοδρομία σε ηλικία 12 ετών, ως σολίστας με τη συμφωνική ορχήστρα της RAI. 

Στα δεκαέξι του δέχθηκε πρόσκληση από τη Musikverein της Βιέννης, να ερμηνεύσει κοντσέρτα του Μπαχ για βιολί. Έκτοτε, ο Μπιόντι εμφανίστηκε με διάφορα σύνολα, μεταξύ των οποίων τα Cappella Real, Musica Antiqua Wien, Seminario Musicale, La Chapelle Royale και Les Musiciens du Louvre, όλα εξειδικευμένα στην μπαρόκ μουσική με την τεχνική και τα μουσικά όργανα της εποχής.

Το 1990 ίδρυσε το Europa Galante, ένα σύνολο, το οποίο σε λίγα μόλις χρόνια, χάρη στις συναυλίες του σε διεθνές επίπεδο και την εξαιρετικά επιτυχημένη δισκογραφική του πορεία, εξελίχθηκε στο πλέον διεθνώς διακεκριμένο και βραβευμένο σύνολο μπαρόκ μουσικής. Ο Φάμπιο Μπιόντι και το σύνολό του έχουν εμφανιστεί στα πιο σημαντικά διεθνή φεστιβάλ και θέατρα, όπως στη Σκάλα του Μιλάνου, στην Accademia di Santa Cecilia της Ρώμης, στο Suntory Hall του Τόκιο, στο Concertgebouw του Άμστερνταμ, στο Royal Albert Hall του Λονδίνου, στο Musikverein της Βιέννης, στο Lincoln Center της Νέας Υόρκης και στην Όπερα του Σύδνεϋ.

?Για την πρώτη του ηχογράφηση (κοντσέρτα του Βιβάλντι) βραβεύθηκε με το Premio Cini της Βενετίας και το Choc de la Musique, για να ακολουθήσει μια σειρά άλλων βραβείων, όπως πέντε Diapasons d’Or, το βραβείο RTL, καθώς και υποψηφιότητες για «Άλμπουμ της Χρονιάς». Το 2006 ήταν υποψήφιος για Βραβείο Grammy, για ηχογράφηση όπερας του Βιβάλντι. 

?Το Μάρτιο του 2005, ο Φάμπιο Μπιόντι ανέλαβε την θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή για τον τομέα της μπαρόκ μουσικής στη Συμφωνική Ορχήστρα Stavanger.?

Κεντρική Σκηνή
Ώρα έναρξης: 20:30

Μουσική διεύθυνση & σόλο βιολί: Fabio Biondi 

?Α’ Μέρος:
Giovanni Battista Sammartini?
Sinfonia για έγχορδα σε φα μείζονα, JC36?Presto / Andante / Allegro assai 

Arcangelo Corelli?
Concerto Grosso op. 6 no 4?Adagio - Allegro / Adagio - Vivace / Allegro / Allegro??

Antonio Vivaldi?
Sinfonia για έγχορδα “Il coro delle Muse” (1740) σε σολ μείζονα, RV149?

Allegro molto - Andante - Allegro molto?

Adolf Hasse 
Aria "Vedeste mai sul prato"??

B’ Μέρος:
Antonio Vivaldi?
Κοντσέρτο για βιολί, op. 3 no 9 σε ρε μείζονα, RV230?Allegro / Largo e spiccato / Allegro 

?Francesco Geminiani ?
Concerto Grosso op. 3 no 3 σε μι ελάσσονα?Adagio e staccato - Allegro / Adagio / Allegro

??Antonio Vivaldi?
Καντάτα “Amor hai vinto”, RV 651

??Μαίρη-Έλεν Νέζη: μεσόφωνος?

Εισιτήρια: 15 - 20 - 30 - 40 € | Φοιτ. 10 - 15 € 

Αποκτήστε το εισιτήριό σας ηλεκτρονικά, τηλεφωνικά ή από τα εκδοτήρια εισιτηρίων της Στέγης.

Πληροφορίες παραστάσεων και τηλεφωνική πώληση εισιτηρίων: ?Tηλ.: 210 900 5 800 (Δε-Κυρ: 9:00-21:00)

??Ηλεκτρονική πώληση εισιτηρίων:?
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών για αγορά εισιτηρίων online με χρέωση της πιστωτικής σας κάρτας.?Εύχρηστος οδηγός online αγοράς εισιτηρίων θα σας καθοδηγήσει βήμα-βήμα στην επιλογή παράστασης, θέσης, καθώς και στη διαδικασία αγοράς εισιτηρίου.

Εκδοτήρια εισιτηρίων:?
?Λεωφόρος Συγγρού 107-109 
?Ωράριο λειτουργίας: Δε-Κυρ: 12:00-21:00
??Γίνονται δεκτές πιστωτικές κάρτες MasterCard και Visa.

Εισιτήρια πωλούνται επίσης από τα βιβλιοπωλεία ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ, τα καταστήματα NEWSSTAND - ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ, τα καταστήματα Public, τα καταστήματα Παπασωτηρίου, το βιβλιοπωλείο Ιανός και τα μηχανήματα EasyPay σε επιλεγμένα καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς.
Πηγή: skai.gr