Blender 2011!: Τhe Six Weeks Project that Music Spins Surround

Το open air μουσικό φεστιβάλ BLENDER γεννιέται φέτος στο αίθριο, στον 3o όροφο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης! Ανοιχτό στο διαφορετικό, υποστηρίζει νέους τραγουδιστές, μουσικούς και γκρουπ, διεκδικεί επάξια το δικό του χώρο στη μουσική σκηνή της χώρας, εξελίσσεται σε μια μεγάλη γιορτή της ελληνικής μουσικής και προχωρά στη ..."θεσμοποίησή" του.

Το Φεστιβάλ ανοίγει τις πόρτες του την Τετάρτη 18 Μαΐου, στις 20:00, και στις 21:30 αρχίζει η μουσική, με άρωμα γυναίκας, και το γκρουπ: Marietta Fafouti and band.

Για την Πέμπτη 19 Μαΐου, το γκρουπ Le Page μας χαρίζει, ως special guest-έκπληξη, τον Jef Maarawi -και το project του Egg hell- που μόλις κυκλοφόρησε το δίσκο του "Brownie Crumbs" με τον οποίο επιχειρεί να διευρύνει την εμπειρία ακοής, όρασης και αφής.

Την Παρασκευή 20 Μαΐου οι εκπλήξεις συνεχίζονται με τους Masturbation goes Cloud να παρουσιάζουν ζωντανά το πρώτο τους C.D. και να το προσφέρουν ως δώρο στους 40 πρώτους που θα αγοράσουν ένα εισιτήριο για τη συναυλία, και με έκπτωση 50% -τελική τιμή 5 ευρώ- σε όλους όσοι θα ήθελαν να το αποκτήσουν, την ίδια ημέρα (Στο πωλητήριο του Ιδρύματος).

Τη μουσική βραδιά συμπληρώνουν οι EGSUN, Μπάμπης Θεοχάρης και Χρήστος Παναγιωτάκης.

Το Σάββατο 21 Μαΐου ο Lumiere Brother -κατά κόσμο Θανάσης Χριστοδούλου- θα φτιάξει με τη μουσική του τη δική του κινηματογραφική ιστορία σε αυτό το μεγάλο πάρτι της μουσικής που επιφυλάσσει πολλές ακόμα εκπλήξεις.

Αναλυτικά το πρόγραμμα


Τετάρτη 18 Μαΐου, Marietta Fafouti and band
Acoustic / Minimalist / Pop 
www.mariettafafouti.com

Ακούμπησε για πρώτη φορά τα χέρια της στο πιάνο στα 15 και ανακάλυψε ότι μπορούσε να παίζει όποια μελωδία είχε στο μυαλό της. Και ήταν τότε που ξεκίνησε να γράφει μουσική. Το 2006 κυκλοφόρησε το πρώτο της soundtrack, ενώ το 2010 κυκλοφόρησε ο πρώτος της προσωπικός δίσκος, “Try A Little Romance”. Ευαγγελία Ξυνοπούλου (φωνητικά-κρουστά), Εύη Κουρτίδου (κιθάρα-φωνητικά), Θοδωρής Ζευκιλής (μπάσο-φωνητικά), Κώστας Χαλιώτης (ντραμς), Κωστής Καριτζής (βιολί-τρομπόνι), Λευτέρης Ξάνθης (ήχος), Κλαίρη Φαφούτη (videο prοjectiοns).

Πέμπτη 19 Μαΐου, Le Page 
Folk / Indie / Pop
myspace.com/lepagemusic

Το indie/pop ντουέτο Le Page, ξεκίνησε την πορεία του το 2007 με πολλά live στην Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και την κυκλοφορία ενός handmade E.P. Ένα χρόνο αργότερα το συγκρότημα κυκλοφόρησε το δεύτερο E.P. με τίτλο “Teddy Girls”, ενώ ο πρώτος ολοκληρωμένος δίσκος τους κυκλοφόρησε το Μάρτιο του 2011 με τον τίτλο “Yojikevin”. Le page μουσικοί: Τερψιχόρη Σαββάλα, Αντώνης Κωνσταντάρας, Session μουσικοί: Ιάκωβος Παυλόπουλος, Ευθύμιος Κούρτης, ηχοληψία: Νίκος Τριανταφύλλου.

• Παρασκευή 20 Μαΐου, Masturbation goes Cloud+ support EGSUN
Experimental / Minimalist / Psychedelic
myspace.com/masturbationgoescloud

Είναι επηρεασμένοι από τις μουσικές σκηνές του kraut rock και math rock. Η μουσική τους δεν έχει στίχους και βασίζεται σε επαναλαμβανόμενα μοτίβα, που αναμειγνύονται, χρησιμοποιώντας ένα ξεχωριστό όργανο ανάμεσα σε μπάσο και κιθάρα. Έχουν συμμετοχή σε πολλές συλλογές, ενώ η παρουσίαση του πρώτου τους δίσκου θα γίνει ζωντανά στο BLENDER Festival. Mπάμπης Θεοχάρης (κιθαρόμπασο), Φίλιππος Καπώνης (drums), Δημήτρης Πατσαρός (synths & soundscapes).
O πρώτος δίσκος των masturbation goes cloud μόλις κυκλοφόρησε από την somehow ecstatic records και θα παρουσιαστεί στην ζωντανή τους εμφάνιση στις 20 Μαΐου στο blender festival (στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης). Σε χάρτινες συσκευασίες και σε μόλις 200 αντίτυπα φτιαγμένα στο χέρι ένα ένα, περιέχει 9 κομμάτια, σε ένα από τα οποία συμμετέχει και ο Βρετανός μουσικός και φίλος τους Jon Attwood (aka Yellow6) παίζοντας κιθάρα και κιθαρόμπασο.
Στην παρουσίασή του στο Blender Festival θα διανέμεται δωρεάν για τα πρώτα 40 εισιτήρια και θα διατίθεται με έκπτωση 50% (η τιμή του cd στο φεστιβάλ θα είναι μόλις 5 ευρώ) για όλους τους υπόλοιπους που θα παρευρεθούν.
EGSUN
Ambient / Minimalist / Shoegaze
myspace.com/egsun

Ξεκίνησε ως το σόλο project του Μπάμπη Θεοχάρη, όταν, το 2006, κυκλοφόρησε το album “watching lights through my eyelashes” από Αγγλική εταιρεία unlabel. Πρόσφατα προστέθηκε στο σχήμα ο Χρήστος Παναγιωτάκης (aka Figurant). Στις ζωντανές τους εμφανίσεις πειραματίζονται και συνθέτουν αυτοσχεδιαστικά, κυρίως, ήχους και μελωδίες. Στις ερχόμενες κυκλοφορίες τους είναι και ένα 12” vinyl split album με τον Άγγλο μουσικό yellow6 (aka Jon Attwood).


• Σάββατο 21 Μαΐου, Lumiere Brother
Alternative / Indie / Melodramatic Popular Song
myspace.com/lumierebrother

Όταν γράφει τα τραγούδια του τα συνδέει πάντα με κινηματογραφικές ιστορίες, αντλώντας την πρώτη του έμπνευση από την πατρίδα των ίδιων των αδελφών Lumiere, τη Lyon, στην οποία ζούσε ως φοιτητής. Ο Lumiere Brother (κατά κόσμο Θανάσης Χριστοδούλου) δημιούργησε το δικό του soundtrack και το μοιράζεται με τον πρώτο προσωπικό του δίσκο “Fiction”. Τον συνοδεύουν ακορντεόν, αρμόνιο, μελόντικα, μεταλλόφωνο, synthesizer, μπάσο, drums και τα ονειρικά κοριτσίστικα φωνητικά που προσδίδουν μια απόκοσμη αθωότητα στις εικόνες του.

Δείτε το υπόλοιπο πρόγραμμα ΕΔΩ


Blender Festival
25 Live Bands @ 24 Concerts
Τετάρτη 18 Μαΐου έως Σάββατο 25 Ιουνίου 2011
Κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, στις 21:30

Υπαίθριος χώρος Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης (3ος όροφος)
• Οι πόρτες ανοίγουν: στις 20:00
• Εισιτήρια: 15€ με ποτό
• Άρχισε η προπώληση εισιτηρίων για όλες τις συναυλίες
• Σε περίπτωση βροχής ο χώρος καλύπτεται πλήρως προστατεύοντας καλλιτέχνες και κοινό και οι συναυλίες πραγματοποιούνται
• Δεν σερβίρεται αλκοόλ στους κάτω των 18 ετών 

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78, τηλ. 210 3418 550, φαξ. 210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα: www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και στα καταστήματα PUBLIC
Πηγή: skai.gr