Κλείσιμο

Tα μεγαλύτερα Online φαρμακεία στην Ευρώπη μετασχηματίζονται σε διαδικτυακές πλατφόρμες

Κύρια χαρακτηριστικά της αγοράς των διαδικτυακών φαρμακείων στην Ευρώπη είναι η αύξηση στον κλάδο και ο μετασχηματισμός των μεγαλύτερων Online φαρμακείων σε διαδικτυακές πλατφόρμες – marketplaces.

Ενδεικτικό παράδειγμα των παραπάνω η γερμανο-ελβετo-ολλανδική αγορά, στην οποία είναι συγκεντρωμένες οι τέσσερις κορυφαίοι όμιλοι-συγκροτήματα διαδικτυακών φαρμακείων, η Zur Rose Group με τζίρο 1,06 δισ. ευρώ περίπου, η Shop Apotheke Group με τζίρο 540 εκατ. ευρώ, η Apo-Discounter Group με τζίρο 169 εκατ. ευρώ και η Medikamente-per-Klick με τζίρο 165 εκατ. ευρώ.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι πρόσφατα η Aponeo.de του έλληνα ομογενή Κων/νου Πρίμπα εξαγόρασε την Gesundshop24 και Pharmeo, κατατάσσοντάς την με πωλήσεις ύψους 52,3 εκατ. ευρώ στην 11η θέση των μεγαλύτερων διαδικτυακών φαρμακείων στη γερμανική αγορά  

Οι δε δύο μεγαλύτεροι online όμιλοι  φαρμακείων, η Zur Rose Group και η Shop Apotheke ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι θα μετασχηματίσουν ριζικά το επιχειρηματικό μοντέλο τους:
Aπό διαχειριστή διαδικτυακών καταστημάτων σε διαχειριστή πλατφόρμας ή αλλιώς από έμπορο σε πάροχο υπηρεσιών ,ενισχύοντας περαιτέρω την ευρωπαϊκή κυριαρχία τους.

Κανένα επιχειρηματικό μοντέλο του ηλεκτρονικού επιχειρείν δεν κυριαρχεί τόσο στην παγκόσμια αγορά, όσο αυτό των επιχειρηματικών μοντέλων-οικοσυστημάτων που συναντώνται στις διαδικτυακές πλατφόρμες – B2C και B2B Marketplaces.

Αναδημοσίευση : neocommerce.gr / Ευστάθιος Ιντζεΐδης