Μετά τις βροχές οι κλοπές απειλούν την φετινή παραγωγή της μαστίχας

Δεν έφτανε η απώλεια παραγωγής λόγω των βροχοπτώσεων του περασμένου Ιουλίου, τώρα οι μαστιχοπαραγωγοί έχουν να αντιμετωπίσουν και τους… μαστιχοκλέφτες.
Αρκετές από τις περιπτώσεις κλοπής του μαστιχιού, έχουν καταγγελθεί και στην Ένωση Μαστιχοπαραγωγών, η οποία με απόφασή της, όπου υπάρχει μήνυση και στοιχειοθετείται αδίκημα από την αρμόδια υπηρεσία (Αστυνομία ή Δασαρχείο) η ΕΜΧ θα πληρώνει την δαπάνη για νομική υποστήριξη.

Η τακτική που ακολουθούν οι μαστιχοκλέφτες είναι να πηγαίνουν μεταμεσονύκτιες κυρίως ώρες και να σαρώνουν στην κυριολεξία ότι μαστίχι πέφτει κάτω από το σκίνο.

«Παρ’ ότι τα κρούσματα μέχρι σήμερα είναι τουλάχιστον με δική μου εκτίμηση όπως κάθε χρονιά φέτος ο κόσμος είναι πολύ περισσότερο ευαισθητοποιημένος και αναστατωμένος με την μαστιχοκλοπή», τόνισε στην era-aegean.gr ο Πρόεδρος της ΕΜΧ Γιώργος Τούμπος.

Μάλιστα για το θέμα πραγματοποιήθηκαν γενικές συνελεύσεις στον πρωτοβάθμιο συνεταιρισμό μαστιχοπαραγωγών στην Καλλιμασιά και στα Νένητα, σε δύο από τα μεγάλα μαστιχοχώρια της Δημοτικής Ενότητας Ιωνίας.

Αναδημοσίευση: paseges.gr
Πηγή: skai.gr