Με κέντρο το Ναύπλιο, το Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις 2016

Με κέντρο την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, το Ναύπλιο, θα διεξαχθεί από 26 – 29 Μαΐου το Ράλι Ακρόπολις 2016, το διασημότερο, πιο απαιτητικό και πλέον πολύτιμο για τους συμμετέχοντες αγώνα των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων Sporting και Regularity της FIA.
Ειδικά φέτος ο αγώνα της κατηγορίας Sporting είναι ο σημαντικότερος από τους 11 αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αφού είναι ο μοναδικός που δίνει έξτρα μπόνους βαθμούς εκκίνησης και τερματισμού στα πληρώματα που θα συμμετάσχουν, ενώ και για το Ελληνικό Πρωτάθλημα έχει διπλό συντελεστή (1,5 για χωμάτινο σκέλος και 2,5 για το ασφάλτινο).
Ο Sporting αγώνας θα περιλαμβάνει 19 ειδικές διαδρομές σε άσφαλτο και χώμα, καθώς και ένα ασφάλτινο νυχτερινό τμήμα. Συνολικά το μήκος του αγώνα θα ξεπερνά τα 900 χλμ. Περιλαμβάνοντας, 80 χλμ. Ειδικών Διαδρομών σε χώμα και 170 σε άσφαλτο!
Για την κατηγορία Regularity, η εξίσου απαιτητική διαδρομή θα έχει μήκος που θα ξεπερνά τα 1000 χλμ. και θα περιλαμβάνει 45 Ειδικές Διαδρομές ακριβείας. 
Σύμφωνα με το Πρόγραμμα όλα τα αυτοκίνητα που θα συμμετάσχουν στον αγώνα θα εκκινήσουν από την Αθήνα την Παρασκευή το πρωί της 27ης Μαΐου. Από το βράδυ της πρώτης ημέρας όλοι οι συμμετέχοντες θα καταλύσουν στο Ναύπλιο, όπου θα παραμείνουν και την επομένη Σάββατο 28 Μαΐου, ενώ στην ίδια πόλη θα πραγματοποιηθεί το τερματισμός και η Τελετή Απονομής το απόγευμα της Κυριακής 29 Μαΐου. 
Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης