«Παράξενοι» κανόνες οδήγησης σε χώρες της Ευρώπης

Κατά τα κοινά, ο μέσος Έλληνας δεν ακολουθεί τυπικά τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, είτε ως πεζός είτε ως οδηγός. Όταν όμως βρεθεί εκτός συνόρων, θα ακολουθήσει κατά γράμμα τους κανόνες συμπεριφοράς του κράτους στο οποίο βρίσκεται. Τι συμβαίνει, όμως, σε περιπτώσεις όπου οι χώρες έχουν υιοθετήσει ιδιαίτερους κανονισμούς που πιθανότατα ο ταξιδιώτης αγνοεί;

Προκειμένου να αποφύγεις ένα δυνητικά βαρύ πρόστιμο από τυχαία παράβαση, παραθέτουμε ορισμένους πρωτότυπους κανόνες που ισχύουν σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σημειώνουμε δε, πως αν δεν τηρήσεις τους κανόνες αυτούς, μπορεί να αντιμετωπίσεις πρόστιμο έως και 1500 ευρώ!

Στη Γαλλία, απενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις για κάμερες ελέγχου ταχύτητας!
Συσκευές ικανές να ανιχνεύσουν κάμερες ταχύτητας για να προειδοποιούν τους οδηγούς, είναι παράνομες στην Γαλλία. Η γαλλική αστυνομία μπορεί να κατάσχει την άδεια οδήγησης αλλά και να δεσμεύσει το όχημά σου.

Στη Νορβηγία να οδηγείς πάντα με τα φώτα διασταυρώσεως ανοιχτά!
Τα αναμμένα φώτα είναι υποχρεωτικά στη Νορβηγία. 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο. 

Αν οδηγήσεις στη Φιλανδία, δώσε προσοχή στην άγρια ζωή!
Σε περίπτωση που εμπλακείς σε ατύχημα με τάρανδο, ή οποιοδήποτε μεγάλο ζώο, οφείλεις σύμφωνα με το νόμο, να το αναφέρεις στην αστυνομία.

Στη Ρωσία, μην ξεχάσεις να διατηρείς το αυτοκίνητό σου καθαρό!
Διαφορετικά θα λάβεις πρόστιμο έως 2.000 ρούβλια ... για βρώμικο αμάξι!

Κοίτα κάτω από το αυτοκίνητο για ανθρώπους, πριν οδηγήσεις στη Δανία!
Πριν βάλεις μπρος το αμάξι σας για να ξεκινήσετε, κοίτα από κάτω για ανθρώπους, αλλιώς υπάρχει κίνδυνος για πρόστιμο.

Ταξιδεύεις συχνά με το αυτοκίνητό σου; Ενημερώσου εδώ για την Ολοκληρωμένη Οδική Βοήθεια που σου προσφέρει η Allianz Direct στην Ελλάδα αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη!
Πηγή: skai.gr