Η Abarth «χορηγός» της Movistar Yamaha MotoGP

Στη νέα εμφάνιση των YZR-M1 που θα χρησιμοποιήσουν οι Valentino Rossi και Jorge Lorenzo στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP του 2015 θα δεσπόζει στο εμπρός  μέρος των μηχανών το λογότυπο του Σκορπιού της Abarth. Αυτή η εξέλιξη ήταν η κατάληξη της συμφωνίας της Abarth με την Εργοστασιακή Ομάδα της Yamaha που καθιστά την ιταλική φίρμα επίσημο υποστηρικτή και Χορηγό Αυτοκινήτου της ομάδας.

Το λογότυπο του Σκορπιού, συνώνυμο με τους αγώνες και σύμβολο μιας κληρονομιάς με νίκες και πάθος που δημιούργησε τις πιο έντονες αισθήσεις στην κουλτούρα των σύγχρονων μηχανοκίνητων σπορ, τοποθετείται στο ρύγχος των δύο M1. Σφραγίζοντας τη συνεργασία, το λογότυπο της Abarth θα είναι επίσης εμφανές στο φόντο σε όλες τις συνεντεύξεις και επικοινωνιακές δραστηριότητες της ομάδας, όπως και στο βασικό εξοπλισμό της.

Η Abarth θα προμηθεύσει επίσης σε όλο τον κόσμο τη Movistar Yamaha MotoGP με έναν αριθμό αυτοκινήτων από την FCA Ιταλίας. Η πρώτη μάχη  για την κατάκτηση του τίτλου θα ξεκινήσει στο Κατάρ στις 29 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί  στη Βαλένθια στις 8 Νοεμβρίου.

Η ναυαρχίδα της χορηγίας στη Movistar Yamaha MotoGP είναι το 695 Biposto, το σύγχρονο σύμβολο της μάρκας, που εκπροσωπεί τον ιδανικό συνδυασμό των αυτοκινήτων που προορίζονται για το δρόμο και τους αγώνες, τη «μεταφορά» των αγωνιστικών συγκινήσεων σ' ένα νόμιμο αυτοκίνητο για καθημερινή χρήση. Το Abarth 695 Biposto είναι το αποτέλεσμα αυτής της συναρπαστικής αναζήτησης: 190 ίπποι από τον κινητήρα 1.4 T-Jet (τον πιο δυνατό που τοποθετήθηκε ποτέ σε Abarth), βάρος μόλις 997 kg, με αναλογία βάρους/ίππο 5,2 kg/HP (την καλύτερη στην κατηγορία) και επιτάχυνση από 0 ως 100 χλμ./ώρα σε μόλις 5.9'', όπως επίσης και κορυφαία ευελιξία χάρη στα φαρδύτερα μετατρόχια και το μικρών διαστάσεων αμάξωμα. Επίσης είναι το πρώτο αυτοκίνητο δρόμου στον κόσμο αυτήν τη στιγμή στην κατηγορία του, που είναι εξοπλισμένο με επιλογέα κιβωτίου με dog rings.

Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης