Παράταση στην κυκλοφορία ελαφρών ρυμουλκούμενων

Με στόχο εξυπηρετηθούν πολίτες κάτοχοι ελαφρών ρυμουλκούμενων (μπαγαζιέρες, τρέιλερ) μικτού βάρους μέχρι 750 κιλά τα οποία προέρχονται από ιδιοκατασκευή ή δεν έχουν σχετική έγκριση τύπου δόθηκε η δυνατότητα χρήσης τους έως την 1-5-2015. Σχετική απόφαση υπέγραψε ο  Υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου, η οποία εκδόθηκε κατ΄ εξουσιοδότηση του ν.4313/2014. Η σχετική απόφαση επιτρέπει την  χορήγηση σημειώματος έλξης των συγκεκριμένων ελαφρών ρυμουλκούμενων (μπαγαζιέρες, τρεϊλερ) μικτού βάρους μέχρι 750 κιλά με υπεύθυνη δήλωση μηχανολόγου.
Οι ενδιαφερόμενοι οι οποίοι έχουν τέτοια εκκρεμότητα πρέπει να  προσέλθουν στις αρμόδιες Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειών, μέχρι την 1-5-2015, προκειμένου να υποβάλλουν τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά για να τους χορηγηθεί το σημείωμα έλξης του συγκεκριμένου οχήματος.
«Η ρύθμιση αυτή κρίθηκε αναγκαία, προκειμένου κάτοχοι τέτοιων οχημάτων να εξυπηρετηθούν, οι οποίοι δεν μπορούσαν να τα κυκλοφορήσουν λόγω της αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου, που είχε συνέπεια να υπάρχει δυσανάλογο με την αξία κόστος αλλά και χρονοβόρες διαδικασίες  των οχημάτων αυτών» δήλωσε ο Υφυπουργός.
Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης