Το Πυροσβεστικό Σώμα εξοπλίζεται με 80 νέα Mitsubishi L200 Club Cab 4X4 για δασοπυρόσβεση

Τη νέα γενιά του Mitsubishi L200 επέλεξε το  Πυροσβεστικό Σώμα προκειμένου να εξοπλίσει το τμήμα δασοπυρόσβεσης της. Η επιλογή έγινε με βάση τις πολλαπλές  δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου του L200 Club Cab 4X4 που του επιτρέπει να επιχειρεί σε εξαιρετικά ανώμαλα εδάφη και δύσβατες περιοχές χάρη στο σύστημα τετρακίνησης Easy Select της Mitsubishi. Το σύστημα Easy Select επιτρέπει στον οδηγό να ξεπερνά οποιαδήποτε εμπόδιο προσφέροντας την κατάλληλη ρύθμιση στο κιβώτιο της τετρακίνησης, σύμφωνα με τις εδαφικές και οδηγικές συνθήκες.
Η εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε. Επίσημος Εισαγωγέας-Διανομέας της Mitsubishi Motors στην Ελλάδα θα παραδώσει συνολικά 80 νέα Mitsubishi L200 Club Cab 4X4 στο Πυροσβεστικό Σώμα.
Προκειμένου να είναι αποτελεσματικά τα 76 Mitsubishi L200 Club Cab 4Χ4 σύμφωνα με τις ανάγκες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι εξοπλισμένα με: δεξαμενή νερού 500lt, αυτόνομο πυροσβεστικό συγκρότημα με αυλό εκτόξευσης νερού ο οποίος έχει ελάχιστη ικανότητα παροχής 250L/MIN σε πίεση 6 BAR και τυλικτήρα σωλήνα.
Στο εμπρόσθιο μέρος των οχημάτων έχει τοποθετηθεί ηλεκτρικό βαρούλκο (εργάτης) για μέγιστη ελκτική ικανότητα, ενώ στο εσωτερικό πέρα από το βασικό του εξοπλισμό κάθε όχημα διαθέτει και σύστημα πλοήγησης GPS με οθόνη αφής LCD-TFT 4,3”.
Το Mitsubishi L200  διαθέτει  υπερτροφοδοτούμενο πετρελαιοκινητήρα 2.5Di-D τεχνολογίας Euro5, με ιπποδύναμη 136PS/4.000 rpm,   υψηλά αποθέματα ροπής που αγγίζει τα 314Nm @ 2000 rpm και τελική ταχύτητα 167km/h.
Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης