Κλείσιμο

To εξωγήινο Κia provo

Το επιθετικό εμπρός μέρος με τις ευμεγέθεις εισαγωγές αέρα, τα τμήματα από ανθρακονήματα, τα μικροσκοπικά LED στα εμπρός φωτιστικά σώματα, το ανάγλυφο καπό, τα ανάγλυφα πλαϊνά και το απότομα κομμένο πίσω μέρος με τους διαχύτες, είναι μερικά από τα νέα στοιχεία του εντυπωσιακού πρωτότυπου αυτοκίνητου. Οι διαστάσεις του: μήκος 3,88μ., πλάτος 1,77μ. και ύψος 1,35 μ. Μεταξόνιο 2,53 μ.

Για την επαφή του Provo με τον δρόμο φροντίζουν ελαστικά διαστάσεων 255/40 σε ζάντες19 ιντσών, με ένα κεντρικό μπουλόνι ανοδιωμένου αλουμινίου σε βυσσινή απόχρωση.

Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία του είναι η προσθήκη υβριδικού συστήματος κίνησης. Ο τετρακύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας 1.600 κ.εκ. άμεσου ψεκασμού απόδοσης 204 ίππων συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 45 ίππων. Η μονάδα εσωτερικής καύσης μεταδίδει την κίνηση στους εμπρός τροχούς και η ηλεκτρική μονάδα έχει αναλάβει την κίνηση των πίσω τροχών.

Ο ηλεκτροκινητήρας μπορεί ενεργοποιηθεί κατ' επιλογήν του οδηγού μέσα στο μποτιλιάρισμα των πόλεων για μείωση των ρύπων, ή όπου αλλού κριθεί απαραίτητο, κάνοντας δυνατή την κίνηση σε χαμηλές ταχύτητες με λειτουργία μόνο του ηλεκτροκινητήρα. Ο ηλεκτροκινητήρας ανακτά την ενέργειά κατά την διαδικασία της επιβράδυνσης σε κανονική χρήση. Το νέο 7-τάχυτο DCT κιβώτιο συμπληρώνει το μηχανολογικό σύνολο.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Πηγή: skai.gr