Χαρδαλιάς: Δηλώνει αναρμόδιος- Εισηγείται διακοπή πρωταθλήματος της Superleague 2

Σε μείζον θέμα,  αναδεικνύεται η κραυγαλεά παραβίαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων του κορωνοιου, από την ομάδα του Ιωνικού Νικαίας. 
Με σημερινή της ανακοίνωση η γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας, νίπτει τας χείρας της, ρίχνοντας το μπαλάκι στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και ταυτόχρονα απειλεί με διακοπή του πρωταθλήματος, κίνηση, που σύμφωνα με παράγοντες του ποδόσφαιρου αποτελεί δώρο στην ομάδα της Νίκαιας.

Μεταφερόμενοι χούλιγκαν του Ιωνικού καταστρατήγησαν κάθε κανονισμό υγειονομικής ασφάλειας για τον Covid, τραμπούκισαν αστυνομικούς, τρομοκράτησαν σεκιούριτι και ταξίδεψαν σε όλα τα γήπεδα της Super League 2 εν μέσω Πανδημίας.

Μάλιστα όλα αυτά υπό τις ευλογίες του προέδρου Γιάννη Τσιριγώτη, ο οποίος διακρίνεται μεταξύ των ανεξέλεγκτων οπαδών, οι οποίοι παίζουν ρόλο μπράβων σύμφωνα με καταγγελίες στους αγώνες του Ιωνικού.

Την ώρα που αυτές οι εικόνες προκαλούν σοβαρό προβληματισμό για τους κινδύνους που εγκυμονεί η στάση των ανθρώπων του Ιωνικού να μην τηρούν τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία από τον κορωνοιό, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αντί άλλης απαντήσεως, ρίχνει το μπαλάκι στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

"Αρμόδια για την τήρηση και την επιτήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων της Super League 2 (και κάθε άλλης αθλητικής δραστηριότητας) είναι αποκλειστικά η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ενώ την αποκλειστική ευθύνη και για τη διαδικασία έγκρισης των μετακινήσεων των ομάδων έχει η διοργανώτρια Αρχή, όπως ρητά προβλέπεται στις σχετικές ΚΥΑ και διατάξεις", ανέφερε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

 Η πολιτική προστασία, όχι μόνο νίπτει τας χείρας της για την παραβίαση των πρωτοκόλλων, αλλά και απειλεί με διακοπή του πρωταθλήματος, μία κίνηση – δώρο στον Ιωνικό, σύμφωνα με παράγοντες του ποδοσφαίρου.

Άμεση ήταν η απάντηση της Superleague 2, η οποία ανέφερε πως οι μετακινήσεις των ομάδων εγκρίνονται κάθε αγωνιστική από την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας.

Με παρέμβαση του ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ζητάει να τιμωρηθούν οι ομάδες που παραβιάζουν το υγειονομικό πρωτόκολλο.

«Ο μη σεβασμός στην απαρέγκλιτη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων προκαλεί αναπόδραστες συνέπειες και δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτός»
Η Πολιτική Προστασία, όχι μόνο «νίπτει τας χείρας» της για την παραβίαση των πρωτοκόλλων αλλά και απειλεί με διακοπή του πρωταθλήματος, μια κίνηση «δώρο» στον Ιωνικό, σύμφωνα με παράγοντες του ποδοσφαίρου.

"Τη Δευτέρα 10 Μαΐου, προτίθεμαι προσωπικά να εισηγηθώ στην Επιτροπή Επιδημιολόγων την αναστολή διοργανώσεων του πρωταθλήματος της Super League 2", ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

 Η τοποθέτησης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας γεννά εύλογα ερωτήματα σχετικά με το ποιος θα ευνοηθεί από αυτήν την εξέλιξη. 

Παράγοντες του ποδοσφαίρου σχολίαζαν ότι μία τέτοια απόφαση εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Ιωνικού, ο οποίος βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και ουσιαστικά του κάνει δώρο το πρωτάθλημα.

Ταυτόχρονα, οι ίδιοι παράγοντες υπογράμμιζαν ότι αντί οι αρμόδιοι φορείς της Πολιτείας να καταδικάσουν τα συνεχόμενα κρούσματα βίας και την κατ εξακολούθησιν παραβίαση των υγειονομικών μέτρων, επιβραβεύουν τους παραβάτες με την άνοδο στην Super League.

Την ίδια ώρα αλγεινές εντυπώσεις προκαλεί η συμπεριφορά του ανθρώπων του Ιωνικού και το κλίμα τρομοκρατίας στους αγώνες στη Νεάπολη.

Πηγή: skai.gr