Κακοκαιρία στη Βόρεια Ελλάδα: Διάσωση οδηγού στα Φούρκα. Έκλεισε η Παλιά ΕΟ Θεσσαλονίκης - Καβάλας

Κακοκαιρία στη Βόρεια Ελλάδα: Διάσωση οδηγού στα Φούρκα. Έκλεισε η Παλιά ΕΟ Θεσσαλονίκης - Καβάλας

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας που είχε διακοπεί αργά το απόγευμα από τη διασταύρωση του Σταυρού μέχρι το χωριό Μόδι Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι βροχοπτώσεις στη Χαλκιδική και στην Ολυμπιάδα. Στην επαρχιακή οδό Ρεντίνας-Ουρανούπολης έχει κλείσει η διασταύρωση Ολυμπιάδας στο 20οχλμ. Κλειστά είναι τα ορεινά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου (Κονταριώτισσα-'Αγιος Σπυρίδωνας, Βροντού – Καρίτσα).

Κλειστά είναι η επαρχιακή οδός Πολυγύρου-Ιερισσού στο 31ο χλμ στο ύψος Πλατανόρεμα, στο 4ο χλμ επαρχιακής οδού Νέας Καλλικράτειας-Σωζόπολης, η παραλιακή οδός Βεριάς-Νέας Καλλικράτειας, η επαρχιακή οδός Νέων Μουδανίων-Καλλικράτειας στο 12ο χλμ και στο 1ο χλμ η επαρχιακή οδός Μεταμόρφωσης-Μεταγγιτσίου. Δεν έχουν σημειωθεί προβλήματα από την κακοκαιρία, σύμφωνα με την πυροσβεστική.

Tα προβλήματα προέκυψαν εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες ώρες την χώρα.

Και στα δύο ρεύματα λόγω νέρα υπερχειλίσαν από τα χωράφια και πλημμυρίσαν το οδόστρωμα.

Ειδικότερα, λόγω ισχυρής βροχόπτωσης και συσσώρευσης υδάτων διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη διασταύρωση της Ρεντίνας, του Σταυρού, αλλά και στο ύψος της Μαδύτου.

Στα σημεία βρέθηκαν δυνάμεις της τροχαίας που εξέτρεψαν την κυκλοφορία.

Παράλληλα, μεγάλη επιχείριση διάσωσης μιας 32χρονης κοπέλας που εξαφανίστηκε από τη Θεσσαλονίκη ολοκληρώθηκε με επιτυχία γύρω στις 18:00 το απόγευμα.

Ο σύζυγός της ειδοποίησε τις αρχές ότι πήρε το αυτοκίνητό της και εξαφανίστηκε. Οι έρευνες επεκτάθηκαν και στη Χαλκιδική, καθώς η κοπέλα ερχόταν συχνά στη Φούρκα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του halkidikinews.gr, λίγο  μετά τις 5 το απόγευμα εντοπίστηκε το αυτοκίνητό της στο δρόμο από Σίβηρη για Φούρκα από εθελοντές του ΟΦΚΑΘ.

Τα μέλη της ομάδας του ΟΦΚΑΘ ερεύνησαν την περιοχή και άκουσαν την κοπέλα να φωνάζει βοήθεια μέσα από τη χαράδρα, κάτω από το δρόμο. 

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία και ζητήθηκε και  η συνδρομή της ΕΟΔ Χαλκιδικής, ενώ για πολύ ώρα έγιναν αγωνιώδεις προσπάθειες για την διάσωση και ανάσυρσή της.

Οι καιρικές συνθήκες είναι δυσμενείς στην περιοχή, ωστόσο οι διασώστες κατάφεραν να βγάλουν την κοπέλα, η οποία μεταφέρθηκε, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες με υποθερμία και σπασμένο πόδι στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας. 

ME ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Skai.gr Halkidikinews.gr / seleo.gr/ thestival.gr