Κλείσιμο

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου γυρίζει «στο σημείο μηδέν» και βγάζει τη μάσκα

Η επίθεση με βιτριόλι που δέχτηκε τον Μάιο του 2020 στιγμάτισε όχι μόνο την ίδια ψυχικά και σωματικά αλλά συγκλόνισε όλη την Ελλάδα. Η Ιωάννα Παλιοσπύρου δείχνει τη δύναμή της επιστρέφοντας στο σημείο της επίθεσης, «στο σημείο μηδέν» όπως το αποκάλεσε, και επιλέγει να το αντιμετωπίσει με χαμόγελο.

Στη συνέντευξή της στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» μίλησε για τις φρικτές πρώτες ημέρες στο νοσοκομείο εξηγώντας την άρνηση της, για πολύ καιρό, να δει το πρόσωπο της στον καθρέφτη.

Δύο περίπου χρόνια μετά, η Ιωάννα βγάζει τη μάσκα και δείχνει το πρόσωπό της, εξηγώντας και όλες τις διαδικασίες που πέρασε, περνάει και θα περάσει προκειμένου να βελτιωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η κατάστασή της.

«Περίμενα στο ασανσέρ για να ανέβω στο γραφείο. Εκείνη είχε κρυφτεί στο υπόγειο. Όλο αυτό έγινε μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου. Το πρώτο πράγμα που λειτούργησε ήταν η όσφρηση μου. Κατάλαβα αμέσως τι έγινε από την απαίσια μυρωδιά. Κάψιμο. Πόνοι. Εκείνη έφυγε τρέχοντας. Δεν την είδα εγώ. Είχε πέσει το υγρό στο μάτι μου και όλα ήταν θολά. Το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν το φαρμακείο που υπάρχει απέναντι. Σκέφτηκα ότι θέλω βοήθεια και θυμήθηκα αυτό. Δεν κοίταξα καθόλου όταν πέρασαν το δρόμο. Δεν έβλεπα. Θα μπορούσε να με είχε χτυπήσει αυτοκίνητο», είπε και συμπλήρωσε: «Μπήκα μέσα στο φαρμακείο και φώναζα πως πονάω, πως θέλω βοήθεια. Τους κινητοποίησαν οι φωνές μου. Ένιωθα να καίγομαι. Έβλεπα στο νιπτήρα να πέφτουν τα μαλλιά μου. Ο λόγος που σώθηκε το μάτι μου ήταν που έριξα αμέσως νερό. Οι γιατροί μου είπαν πως αυτό με έσωσε. Βοήθησε πολύ το ότι με πήγαν γρήγορα στα νοσοκομείο. Ήξερα πως ήταν καυστικό υγρό. Δεν ήξερα πως ήταν βιτριόλι. 'Ένιωσα ασφάλεια δίπλα στους γιατρούς και κατέρρευσα.»

Μιλώντας για τις μέρες της στο νοσοκομείο είπε ότι ένιωσε για κάποια στιγμή εκείνους που ωθούνταν στην αυτοκτονία. «Με πολύ πόνο, απελπισία, προσπαθούσα να κρατηθώ στη ζωή. Ενώ είμαι μεγάλος λάτρης της ζωής και όποτε άκουγα ότι κάποιος έδωσε τέλος στη ζωή του αυτό με θύμωνε. Μέσα στο νοσοκομείο έκανα τη σκέψη, ότι τώρα καταλαβαίνω πως κάποιοι φτάνουν στο σημείο να κάνουν κακό στον εαυτό τους και να δώσουν τέλος στη ζωή τους. Για κάποια δευτερόλεπτά βρέθηκα και εγώ σε αυτό το σημείο. Σκέφτηκα ότι σου φαίνεται λυτρωτικό.»

Η πρώτη φορά που είδε το πρόσωπό της στον καθρέφτη ήταν και πολύ σύντομη καθώς δεν ήθελε να πιεστεί να επεξεργαστεί όσα είχαν συμβεί. «Ήρθε η ώρα που ήρθε ο γιατρός και μου έβαλε μέικ-απ και μου έδωσε ένα μικρό καθρέφτη. Κοιτάζω τον εαυτό μου για τρία δευτερόλεπτά, κρατάω την αναπνοή μου και λέω ΟΚ.  Είδα τα μάτια μου, το ένα ήταν πολύ άσχημα, τα χείλη μου τραβηγμένα, δεν πίεσα τον εαυτό που πάρα πολύ.»

Σήμερα, προσπαθεί να τα αφήσει όλα πίσω της, να χαίρεται την κάθε στιγμή στη ζωή της και να κάνει όνειρα για το μέλλον. Όπως είπε, πλέον νιώθει καλά μέσα της και βλέπει τον εαυτό της «όμορφο».

Δείτε τα αποσπάσματα της εκπομπής:

Πηγή: skai.gr