Το Σάββατο η κηδεία του Παβαρότι

Χιλιάδες κόσμου έχουν κατακλύσει από νωρίς το πρωΐ της Παρασκευής, τη Μόντενα προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στον ιταλό αστέρα της όπερας Λουτσιάνο Παβαρότι.

Θαυμαστές του έχουν συγκεντρωθεί έξω από τον καθεδρικό ναό στη μεσαιωνική αυτή πόλη, γενέτειρα του εκλιπόντα, όπου έχει εκτεθεί από χθες αργά η σορός του.

Ο Παβαρότι πέθανε τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Πέμπτης σε ηλικία 71 ετών. Η κηδεία του έχει προγραμματιστεί το Σάββατο, στη γενέτειρά του.

• •  • Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε στις μεγάλες όπερες του κόσμου στη σκηνή των οποίων ο Παβαρότι πρωταγωνίστησε στη διάρκεια της 45χρονης καριέρας του.

Η Βασιλική Όπερα του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι ο Παβαρότι ήταν ένας από τους εξαίρετους τραγουδιστές της εποχής μας που έφερε την όπερα σε εκατομμύρια ανθρώπους οι οποίοι ουδέποτε θα τη γνώριζαν διαφορετικά.

Φόρο τιμής αποτίει ο ιταλικός Τύπος σήμερα στο διάσημο τενόρο που με μια φωνή χαρακτηρίζει ένα οικουμενικό είδωλο και τον πιο αγαπητό Ιταλό στον κόσμο.

Ο κόσμος χειροκροτεί μια τελευταία φορά τον Παβαρότι είναι ο τίτλος της Corriere della Sera που αποκαλεί τον εκλιπόντα ένα αληθινό γίγαντα, αγαπητό, νευρώδη, απλό.

Ο κόσμος θρηνεί τον πιο διάσημο Ιταλό, μια εποχή τελειώνει, προσθέτει η μεγαλύτερης κυκλοφορίας ιταλική εφημερίδα η οποία όπως όλες οι άλλες αφιερώνει αρκετές σελίδες στο θανόντα.

Υπό τον τίτλο Παβαρότι, τελευταία πράξη, η La Stampa δημοσιεύει φωτογραφία του Παβαρότι να βγάζει το καπέλο σε ένδειξη αποχαιρετισμού και η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι ο καλλιτέχνης έφερε τη λυρική τέχνη έξω από τις θεατρικές αίθουσες.

Η Messaggero γράφει Αντίο Παβαρότι, η φωνή σου ζει ακόμη, προσθέτοντας ότι ο Παβαρότι ήταν το σύμβολο της Ιταλίας που σ΄έκανε περήφανο που είσαι Ιταλός.

Η La Repubblica γράφει Αντίο στην ωραιότερη των φωνών, αυτή του βασιλιά της λυρικής τέχνης και του λαϊκού αστέρα τον οποίο ο κόσμος θρηνεί.

Σε άρθρό του ο αρχιμουσικός Ρικάρντο Μούτι που εργάστηκε με τον Παβαρότι χαρακτηρίζει τη φωνή του τενόρου ευλογία ουρανού που έδωσε χαρά σε όποιον ήξερε να την ακούει.
Πηγή: skai.gr