Το μυστήριο για το Τέρας του Ντάρτμουρ «φούντωσε» ξανά

Το μυστήριο για το Τέρας του Ντάρτμουρ «φούντωσε» ξανά

Το Ντάρτμουρ είναι ένα μέρος που αιώνες τώρα λέγεται ότι κατοικείται, μεταξύ άλλων, από ξωτικά, ακέφαλους καβαλάρηδες και άλλα τέρατα. 

Το μυστήριο για το τέρας του Ντάρτμουρ είναι μία απο αυτές τις τοπικές ιστορίες που αναφέρεται σε μια γιγαντιαία, μαύρη γάτα που
παραμονεύει στους χερσότοπους του Devon and Cornwall. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Mirror, ο Brett Bennett, που είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο του στο Holbeam Woods, λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από το διάσημο εθνικό πάρκο του Ντέβον, ανακάλυψε τεράστια αποτυπώματα σε λάσπη και το μυστήριο για το Τέρας του Ντάρτμουρ «φούντωσε» ξανά.

Ο Brett πίστευε ότι οι πατημασιές θα μπορούσαν να ανήκουν σε ένα μεγάλο σκυλί, όπως ένα ντόμπερμαν. Αλλά τα τέσσερα, πολύ ξεχωριστά νύχια δεν ταιριάζουν με αυτά του σκύλου και έτσι ξεκίνησαν ξανά οι εικασίες.

Το 2016 το Τέρας του Ντάρτμουρ είχε απασχολήσει πάλι τα βρετανικά Μέσα λέγοντας πως πρόκειται για πούμα, καθώς μια γυναίκα φαίνεται πως ελευθέρωσε τρία ζώα τη δεκαετία του 1970.

Ο μύθος για το Τέρας του Ντάρτμουρ συντηρείται από το 1638 και τη Μεγάλη Καταιγίδα που σάρωσε την Αγγλία. Τότε οι κάτοικοι στο Ντάρτμουρ άρχισαν να λένε πως ο ίδιος ο διάολος, με τη μορφή ενός σκυλιού, που έβγαζε φωτιές από το στόμα, άρχισε να τους επισκέπτεται. Με την πάροδο των ετών, δε, τον στις αρχές του 20ού αιώνα, υπήρχαν αναφορές από οδηγούς ότι... μαλλιαρά χέρια εμφανίζονται ενώ οδηγούσαν και έπαιρναν το τιμόνι, με αποτέλεσμα να τρακάρουν.

Πηγή: skai.gr