Το έργο της ActionAid στην Σενεγάλη

Το έργο της ActionAid στην Σενεγάλη

H ActionAid είναι μια ανεξάρτητη, διεθνής οργάνωση που από το 1972 δραστηριοποιείται κατά της φτώχειας και της αδικίας σε περισσότερες από 45 χώρες σε όλο τον κόσμο. Σήμερα, περισσότεροι από 15 εκατομμύρια άνθρωποι μαθαίνουν, μέσα από τα προγράμματα της οργάνωσης, να στηρίζονται στις δικές τους δυνάμεις για να διεκδικήσουν μια ζωή με αξιοπρέπεια και έναν καλύτερο και δικαιότερο κόσμο για όλους. 

Μέσω της εκπαίδευσης, της συλλογικής δράσης και της αλληλεγγύης, η ActionAid φέρνει οριστικές αλλαγές στις ζωές των πιο περιθωριοποιημένων ανθρώπων. Συνεργάζεται στενά με τοπικές οργανώσεις, δουλεύει με ολόκληρες κοινότητες και ασκεί πίεση σε φορείς και κυβερνήσεις για να καταπολεμήσει τις πολιτικές και τις πρακτικές που διαιωνίζουν την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

H ActionAid στη Σενεγάλη 

Aπο το 2001 η ΑctionAid ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στη Σενεγάλη προσφέροντας τα εξής προγράμματα:

Εκπαίδευση
Έχοντας στόχο να βελτιώσει την πρόσβαση των παιδιών στην εκπαίδευση, τόσο στις αστικές όσο και στις αγροτικές και απομακρυσμένες περιοχές, συμβάλλει στην ανακαίνιση σχολικών κτιρίων, στην κατασκευή νέων αιθουσών και τη δημιουργία βιβλιοθηκών, τις οποίες εξοπλίζουν με μαθησιακό υλικό. Μέσα από διάλογο πείθει τους γονείς για την αξία της εκπαίδευσης και ενθαρρύνει τους μαθητές, ιδίως τα κορίτσια να συνεχίζουν τις σπουδές τους. 

Εξασφάλιση της επάρκειας τροφής

Η ΑctionAid εκπαιδεύει τους αγρότες σε αποδοτικές γεωργικές πρακτικές, παρέχοντας τους σπόρους και λιπάσματα και κατασκευάζει δεξαμενές συλλογής βρόχινου νερού για καλύτερη διαχείριση των υδάτινων πόρων. 

Ενδυνάμωση των γυναικών  

Η ActionAid ενημερώνει και ευαισθητοποιεί τις κοινότητες σε θέματα που αφορούν τις γυναίκες. Δημιουργεί επιτροπές που ασχολούνται με τη βία κατά των γυναικών, στις οποίες καταφεύγουν γυναίκες και κορίτσια που έχουν κακοποιηθεί προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματά τους και να λάβουν νομική και ψυχολογική υποστήριξη.

Πηγή: skai.gr