Το αντίπαλο δέος του i-pod

Το νέο gadget της Microsoft κυκλοφορεί ήδη στις Ηνωμένες Πολιτείες και στις επιδιώξεις της εταιρίας είναι να ανταγωνιστεί το i–pod. Το Zune θυμίζει σε εξωτερικά το best seller της Apple, ωστόσο στις λειτουργίες διαφέρουν.

Το Zune είναι μια κομψή συσκευή, με βάρος μόλις 159 γραμμάρια και διαθέτει ένα μεγάλο κουμπί ελέγχου το οποίο όμως λειτουργεί σαν τέσσερα διαφορετικά πλήκτρα κατευθύνσεων.

Έχει στην πρόσοψή του, μια υπέροχη οθόνη 3 ιντσών, μισή ίντσα μικρότερη από το i–pod, η οποία όμως είναι αξεπέραστη στην αναπαραγωγή βίντεο.
Το νέο gadget είναι "δυνατό" και στη μουσική, καθώς διαθέτει πολύ καλά ακουστικά.

Μια από τις καινοτομίες του zune είναι η ανταλλαγή αρχείων μουσικής, εικόνας, βίντεο μέσω ασύρματου δικτύου. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φέρεται δύο συσκευές δίπλα - δίπλα και να αρχίζετε την ανταλλαγή.

Τα αρχεία που μόλις πήρατε θα μπορείτε να τα απολαύσετε μόνο για τρεις ημέρες ή για τουλάχιστον τρεις αναπαραγωγές, καθώς το λογισμικό της συσκευής στη συνέχεια τα "καταστρέφει".

Η Microsoft προχώρησε στην τεχνολογία αυτή προκειμένου να μην έρθει σε σύγκρουση με τις δισκογραφικές εταιρίες.

Διαθέτει μνήμη 30 GB για να αποθηκεύσετε χιλιάδες μουσικά κομμάτια, ταινίες και φωτογραφίες.

Οι τεχνικοί έχουν συμπεριλάβει και έναν δεκτή Fm για να μπορείτε να απολαμβάνετε τους σταθμούς της επιλογής σας.

Το νέο zune της Microsoft με την τεχνολογία του μέλλοντος που φέρνει είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αλλάξει τον τρόπο που ακούγαμε μουσική και βλέπαμε ταινίες.

Το περιμένουμε σύντομα και στην Ευρώπη. Η τιμή του δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή.
Πηγή: Βασίλης Ντέτσικας