Στο Λονδίνο οι λάτρεις της τέχνης

Στο Λονδίνο είναι στραμμένα αυτή την εβδομάδα τα μάτια των φιλότεχνων, αφού πραγματοποιούνται ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τρεις δημοπρασίες!

Ο ανταγωνισμός ανάμεσα στους Οίκους Σόθμπις, Κρίστις και Φίλιπς θα είναι σκληρός, αφού και οι τρεις δημοπρατούν σπουδαία αντιπροσωπευτικά έργα της Τέχνης από τον 19ο ως τον 21ο αιώνα.

Μεταξύ των εκθεμάτων του Οίκου Κρίστις, είναι μια μεγάλη και ποικιλόμορφη συλλογή έργων του Άντι Γουόρχολ.

Εκτός από κλασικά έργα, όπως τα πορτρέτα της Μέριλιν Μονρό, υπάρχουν και πιο σπάνιοι πίνακες, όπως ένα πορτρέτο του Τζον Λένον.

Ο πίνακας αυτός δεν έχει δημοπρατηθεί ποτέ και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την αντίδραση του κοινού, δήλωσε στο BBC η Πίλαρ Ορντόβας, εκπρόσωπος του Οίκου Κρίστις.

Το κλου της εβδομάδας, θα είναι η σκληρή μάχη ανάμεσα στους οίκους Σόθμπις και Κρίστις, καθώς και οι δύο δημοπρατούν πίνακες του Μονέ.

Τα χρήματα δεν προέρχονται μόνο από ένα μέρος, αλλά από συλλέκτες από ολόκληρο τον κόσμο. Ειδικότερα, υπάρχουν σημαντικοί συλλέκτες από την Ρωσία, την Νοτιοανατολική Ασία, την Ευρώπη, την Αμερική, δήλωσε ο Σάιμον Σο του Οίκου Σόθμπις.

Εκτιμάται, ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας, οι πλούσιοι συλλέκτες από όλο τον κόσμο θα έχουν ξοδέψει περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια.
Πηγή: Πηγή: BBC (Επιμέλεια: Στέφη Μπαρμπετσέα)