Στην αγορά πλέον το iPhone

Χιλιάδες ήταν εκείνοι που κατασκήνωσαν για μέρες έξω από τα καταστήματα της Apple, σε όλες τις αμερικανικές πολιτείες προκειμένου να εξασφαλίσουν τη δυνατότητα αγοράς του νέου κινητού τηλεφώνου
Ακόμη περισσοτεροι γκατζετάκηδες άρχισαν από νωρίς το πρωί της Παρασκευής να κάνουν ουρές έξω από τα καταστήματα της Apple, προκειμένου να αποκτήσουν τη νέα συσκευή, η οποία άρχισε να διατίθεται στην αγορά διάθεση στις έξι το απόγευμα τοπική ώρα (1 ώρα μετά τα μεσάνυχτα Ελλάδος).

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας πάντως προειδοποιούσαν ότι ο κάθε ένας αγοραστής θα είχε τη δυνατότητα αγοράς για όχι παραπάνω από δύο κινητά iPhone.

Τουλάχιστον 600 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα δύο καταστήματα της Apple στη Νέα Υόρκη, ενώ άρχισαν να κραυγάζουν, μόλις άνοιξαν οι πόρτες των καταστημάτων. Ίδιες σκηνές εκτυλίχθηκαν και σε άλλες πόλεις της Αμερικής.


• Συχνότητες quadband
• Οθόνη αφής 3,5 ιντσών
• Συνδεσιμότητα WiFi
• Ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και κάμερα
• Λογισμικό περιήγησης στο ίντερνετ.
• Εικονικό πληκτρολόγιο (με την αφή)
• Μνήμη 4ΜΒ ή 8 ΜΒ
• Μπαταρία για οκτώ ώρες συνομιλίας ή για έξι ώρες σερφάρισμα στο διαδίκτυο ή για επτά ώρες βίντεο Όπως δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερ ένας από τους πρώτους αγοραστές στο Σικάγο, ο Άλμπερτ Λίβιγκστον: Στη ζωή μου είχα πολλά κινητά, ακόμη και ακριβά. Αλλά αυτό είναι διαφορετικό, είναι το πιο καινούργιο παιχνίδι. Είμαι 62 ετών και δεν έχω πολλά χρόνια ακόμη για να αγοράζω παιχνίδια....

Οι πρώτες κριτικές του iPhone είναι σε γενικές γραμμές θετικές. Ως αρνητικά στοιχεία αναφέρονται το γεγονός ότι χρειάζεται προσπάθεια για να συνηθίσει κανείς τη δακτυλογράφηση μέσω της οθόνης αφής, ότι οι ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων δεν είναι ικανοποιητικές και ότι δεν υποστηρίζει δίκτυα 3G.

Σε ό,τι αφορά το τελευταίο, πάντως, το iPhone αναμένεται να υποστηρίζει 3G μέχρι το φθινόπωρο, όταν υπολογίζεται ότι θα αρχίσει να διατίθεται στην Ευρώπη.

Η συσκευή τιμάται 499 ή 599 δολάρια (370 445 ευρώ) ανάλογα με τη χωρητικότητα και διατίθεται μόνο με συμβόλαιο με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας AT&T. Η διάθεση του iPhone αναμένεται στην Ευρώπη το φθινόπωρο και στην Ασία το ερχόμενο έτος.
Πηγή: skai.gr