Συνελήφθη ο «ληστής με τα Rolex» : Είχε κλέψει τιμαλφή αξίας 439.000 χιλιάδων ευρώ

Στη σύλληψη του διαβόητου «ληστή με τα Rolex» προχώρησαν σύμφωνα με ανακοίνωση τους, οι αρχές.

Πρόκειται για 27χρονο αλλοδαπό ενώ παράλληλα αναζητείται και ο 31χρονος αδερφός του.

Ο 27χρονος την 17η Δεκεμβρίου του 2018 προσποιούμενος τον πελάτη, εισήλθε σε κατάστημα εμπορίας ρολογιών στην Αθήνα, όπου με την απειλή περιστρόφου, ακινητοποίησε τους υπαλλήλους του καταστήματος, καθώς και τον υπάλληλο security που βρισκόταν στο σημείο και ανάγκασε την υπεύθυνη του καταστήματος να του παραδώσει από τις προθήκες 38 επώνυμα ρολόγια, συνολικής χρηματικής αξίας 439.600 ευρώ.

Μάλιστα εκείνη την ημέρα μετά τη ληστεία είχε φύγει με ταξί.

Από την συλλογή, αξιολόγηση και αξιοποίηση των διαθέσιμων στοιχείων αλλά και πληροφοριών που προήλθαν ύστερα από ενεργοποίηση των διαύλων της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, με ομόλογες Υπηρεσίες Ευρωπαϊκών Κρατών, ταυτοποιήθηκε ο δράστης της ληστείας στο πρόσωπο του 27χρονου ο οποίος τελικά εντοπίσθηκε και συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη έξω από το σπίτι του στο Αιγάλεω Αττικής.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην ανωτέρω οικία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα 34 από τα κλεμμένα επώνυμα ρολόγια, ένα περίστροφο κρότου με 5 αβολύδωτα φυσίγγια και 5 στιλέτα.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα προέκυψε ότι ο αδελφός του δράστη, διέθεσε στο εξωτερικό, όπου διαμένει, ένα από τα αφαιρεθέντα ρολόγια. Το συγκεκριμένο ρολόι δεσμεύτηκε και μέσω της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία επιστροφής του στη χώρα μας, προκειμένου να αποδοθεί στο νόμιμο κάτοχό του.
Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της ληστείας και της νομοθεσίας για τα όπλα και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε τακτικό Ανακριτή για τη διενέργεια κύριας ανάκρισης».

Πηγή: skai.gr
TAGS: κλοπές